Cegléden!

Idei nyaralásunkat Cegléden töltöttük, avagy egy csodás és szép helyen. A nyaralásra szombaton indultunk autóval. Gyorsan odaértünk a helyszínre. A hotel pár kilométerrel messzebb volt a várostól, tehát mi a külvárosban nyaraltunk.
Cegléd az alföldön található Jászberényen keresztül közelítettük meg. Amikor odértünk már láttam, hogy szép szállodába jöttünk nyaralni. A szálloda négy csillagos volt. Érkezésünk után elhelyezkedtünk és kipakoltunk a szobába, ami kártyával nyílt. A szoba különlegessége még az volt, hogy az áramellátását is ugyanez a kártya biztosította. Ez úgy történt meg, hogy a kártyát a kártyaolvasóba helyezve már gyakorlatilag volt is áram. Légkondi is felelt azért, hogy ne főjünk meg a szobában. A hotelnek még külön medencéje is volt. Igaz nem nagy, de azért mégis csak fürödtem benne. Szaunákból viszont bőven volt ott: gőz szauna, infra szauna, finn szauna és rózsa szauna. Mindegyik külön érdekes volt számomra. Aki úgy érezte magát a szauna után, hogy felmelegedett, annak volt egy vödör fölakasztva, amivel a fejére önthette a vizet, ezzel lehűtve magát. A hotelben játékterem is volt, billiárddal, léghokival, dartssal és csocsó asztallal. Mi a billiárddal játszottunk a legtöbbet. A hotel előtt egyből ott is volt a strand. Ez egy komplexum volt, amiben gyógyfürdő, rendes strand, és élménypark vagy aquapark is volt. Én az aquaparkban csúszdáztam, ezáltal itt töltöttük el legtöbb időnket. A csúszdák között lehetett válogatni, mert elég sok volt belőle. Nekem a hosszú egyenes-vagyis kamikáze és az inga csúszda tetszett a legjobban. Az inga csúszda veszélyesnek nézett ki. Egy torony tetejéről indulva kellet lefelé csúszni egy matraccal. A torony tetejét követő ív majdnem merőleges volt. Miután a merőleges részen lecsúsztunk, egyből vitt is egy másik hasonlóan meredek ívre, ezen vissza csúszva lehetett ide-oda ingázni még le nem lassultunk. A végén a vízbe estünk Az egész igen hajmeresztő volt, ez számunkra előny volt, hiszen nem álltak sokan a csúszásra várva. Az aquaparkban az összes csúszdát kipróbáltam. Ami még nagyon tetszett az a fedett tetejű csúszda volt, amin szintén matraccal lehetett csúszni.
Egy hét nyaralás ,csúszdázás után hazafelé indultunk, az út hazafelé is gyors volt. Örültem hogy hazaértünk. A nyaralás nagyon tetszett!