Na de hagyjuk is a rizsát. Újdonsült postomban az EA és a Dice ingyenes, online lövöldözős játékáról, a Battlefield: Heroesról fogok írni. A játék böngésző alapú (csak úgy, mint a Quake Live), mégis teljes képernyőben játszhatunk vele (ezáltal persze van egy minimális gépigénye, hiszen mégsem egy flash játékról beszélünk). Maga a játék leginkább a Team Fortress 2-re emlékezteti az embert, nem is csoda, hiszen a Heroes-nak is olyan mese szerű grafikája van, mint az említett játéknak. A játékmenet is egészen más, mint azt megszokhattuk a Battlefield-ekben, az egész játékra a móka a jellemző, a hangok is nagyon viccesek, ráadásul a szokásos FPS helyett most TPS-t kapunk.



A játék fő eleme egyébként továbbra is az, mint a Battlefield-ekben, vagyis a Conquest mód. Van két csapat, akik a térképen lévő pontok (zászlók) elfoglalásáért küzdenek, eközben egymást nem kímélve, és persze van egy kill limit, természetesen az a vesztes csapat, aki lenullázódik. A két fél egyébként a Royal Army (szövetségesek) és a National Army (tengelyhatalmak), az egységek pedig mindkét oldalon a Soldier, Gunner, valamint a Commando névre hallgatnak. A Soldier egy mezei gépfegyverrel operáló katona, aki gyors és mindemellett képes gyógyítani is magát, viszont az ellenfelekhez képest valamelyest gyengébb. A Gunner egy igazi nagyágyú, egy bazinagy géppuskával hentel, mestere a pusztításnak, hátránya a lassúsága. A Commando pedig, mint sejthető, egy csendes gyilkos, aki távolról egy mesterlövész puskával, vagy közelről egy késsel gyilkol, hátránya viszont, hogy élete hamar elfogy. Minden kasztnak megvannak tehát az előnyei és hátrányai, játékstílustól függően válasszunk hát (lehetőség van több hero létrehozására is, viszont, ha beléptünk a játékba már nincs lehetőségünk váltani).

A játékban helyet kapott még egy pontrendszer is, a szokásos szintlépegetéssel. Pontokat természetesen az ellenfél sebzéséért, valamint a területek elfoglalásáért kapunk. Vannak különleges képességeink is (láthatatlanság, gyorsaság, tüzes golyó, stb.), melyeket tuningolhatunk, tovább fokozva hatásukat. Ezen kívül még a játék alatt összegyűlt presztízs pontokból vehetünk különböző dolgokat, egy másfajta fegyvert, robbanószert, illetve a képességek közül erősebb medikitet, stb. Ezeknek adhatnak valamennyit bónuszt, de összességében ígyis kiegyenlített marad a parti. Van, amiért viszont csak Battlefund-al fizethetünk, ez viszont a mi valós pénzünk átváltva virtuális pénzzé. Tehát elmondhatjuk, hogy van lehetőség a karakterünk, karaktereink (mert hát úgye több is lehet) tápolására, szépítgetésére, igény szerint.

Járművekből a jeep, tank, repülő trió jut. A jeep természetesen most is csak arra szolgál, hogy A pontból eljussunk B-be (ezúttal viszont három személyes). A tank ezúttal talán egy kicsit gyenge lett, ami azért elég kiábrándító, több együtt viszont már elég komoly erőt alkot (itt maradt a két személyes szisztéma, ezúttal viszont nincs a toronyra erősített géppuska, hanem saját fegyvereinkkel operálhatunk). A repülő pedig talán ennél is rosszabb, nehéz vele eltalálni bármit is (az ellenség gépén kívül), és emellett még igencsak sebezhető, hab a tortára, hogy ezúttal csak a gépfegyver áll rendelkezésre, bombázni nem tudunk (érdekes és vicces viszont, hogy ezúttal a repülő két szárnyára is ráülhetünk).

Rátérnék a játék hiányosságaira. Mindössze négy pálya áll rendelkezésünkre, ami mondanom se kell, irtózatosan kevés, ingyenesség ide vagy oda (az ígéretek szerint kapunk majd később többet is). De kevés a járművek, a kasztok és fegyverek száma is, és ez nem tesz túl jót a játéknak, de nézzük pozitívan a dolgot, később még kaphatunk újat ebből-abból, na meg a legjobb, hogy az egész játék ingyenes. Ezen kívül fenn állnak még különböző kapcsolódási problémák és egyéb bugokat, melyeket remélhetőleg javítanak egy patch formájában.


Nagyjából ennyi lett volna a BF: Heroes. Összefoglalva: ingyenes, kellemes, online shooter, de kevés tartalommal. Nyugodtan szívvel tudom ajánlni mindenkinek, megér egy próbát. Aki szeretné kipróbálni látogasson el a játék hivatalos oldalára, a www.battlefieldheroes.com-ra.

Grafika: 8/10
Hangok: 8/10
Játékélmény: 8/10

Összesen: 84%

U.i: régen nem írtam már, szóval elnézést, ha esetleg így elsőre nem lett túlságosan igényes írás, a jövőben majd biztosan javul a színvonal