Nyolcaddöntők:

Uruguay - Dél-Korea 2-1

Szvsz a nyolcaddöntők egyik legjobb mérkőzése, egy nagyon jó iramú, sok lehetőséggel, helyzettel teli meccs volt, melyen végülis a dél-amerikaiak nyertek Suarez duplájának köszönhetően. Dél-Koreának ezúttal csak ennyi jutott, de nem lehet okuk a szégyenre.



Egyesült Államok - Ghána 1-1, h.u: 1-2

Az egyetlen továbbjutott afrikai gárda nem hozott szégyent a kontinensre, ha nagy nehezen is, de legyőzték az USA-t, és ezzel ott lesznek a negyeddöntőben. Az USA-ra is az vonatkozik, mint Dél-Koreára, szégyenkezésre nincs okuk, a tisztes helytállás bőven megvolt a részükről.


Németország - Anglia 4-1

Na igen, ez egy olyan eredmény, amire szerintem senki sem számított. Pedig igaz, a Nationalelf simán átgázolt az angol válogatotton. Igaz, a botrány sem maradt el, ugyanis nem adtak meg egy teljesen szabályos angol gólt, ami a kapufáról vágódott a gólvonal mögé, nem is kicsit... Ezzel 2-2-re módosult volna az állás, és sokak szerint ezek után egészen máshogy is alakulhatott volna a meccs. Ezt már nem tudjuk meg, de tény, ami tény, a németek így is jobbak voltak, továbbjutásuk teljesen megérdemelt.


Argentína - Mexikó 3-1

Sima argentin győzelem, talán a legsimább mérkőzés is egyben. Nem is csoda, ez a válogatott nagyon erős, és bár Mexikó mindent megpróbált, egyszerűen semmit nem tehettek a dél-amerikaik ellen.



Hollandia - Szlovákia 2-1

Ha nem is olyan simán, de hozták a kötelezőt a holland srácok, és legyőzték a szlovákokat. Igazából sok esélyt nem is adtak nekik, focizni ők sem akartak, csak rúgtak két gólt és tartották a labdát, az már más kérdés, hogy a végén mégis bekaptak egyet, de ez kevés volt ahhoz, hogy megszorongassák őket. Szlovákia azért elégedett lehet első világbajnokságán nyújtott teljesítményével.


Brazília - Chile 3-0


A másik nagy esélyes dél-amerikai csapat is hozta a kötelezőt, simán legyőzte a Chilei válogatottat.



Paraguay - Japán 0-0 T: 5-3

A nyolcaddöntők leggyengébb mérkőzése, teljesen eseménytelenül zajlott le a 90 perc, majd ezután a 2 x 15 perc is, szóval jöhettek a tizenegyesek, amelyek után a paraguayiak örülhettek. Hogy jogos-e a továbbjutásuk, az kérdéses, de ők végülis nem hagytak ki tizenegyest a japánokkal ellentétben.



Spanyolország - Portugália 1-0

Eme meccs is nagyon jól sikerült, jó volt az iram és sok helyzet is volt. Kisebb botrányt ez a mérkőzés sem úszott meg, a győztes gólt szerző David Villa ugyanis lesen kapta a labdát, valamint a találkozó végén a játékvezető még kiosztott egy pirosat is az egyik portugálnak, teljesen értetlen okból. Ezektől függetlenül én azért megérdemeltnek tartom a spanyolok továbbjutását, a második félidőben egyértelműen jobbak voltak, és csak Eduardo kapusnak köszönhető, hogy nem szerezték még 1-2 gólt.



Negyeddöntők:


Hollandia - Brazília 2-1

Két esélyes óriási küzdelme, mely Hollandia győzelmével zárult. Pedig a brazilok szempontjából kezdődött jobban a találkozó, ők szerezték meg a vezetést, és az első félidő alapján még talán ők voltak az esélyesebbek, aztán a második félidőben már a narancs mezesek irányítottak, ráadásul a brazilok emberhátrányba is kerültek.



Uruguay - Ghána 1-1, T: 4-2

Szintén egy remek mérkőzés, teli nagy helyzetekkel és drámákkal. A ghánaiak szerezték meg a vezetést, de a második játékrészben Forlan egyenlített egy szabadrúgást követően, melyet Kingson kapus egy kicsit elnézett. Az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás, de ott sem született találat, bár ez nem sokon múlott, hiszen Suarez kezezése (és kiállítása után) tizenegyeshez jutott Ghána a 120. perc után. De jött a dráma, Asamoah Gyan ugyanis a fölső lécet találta el, így megmaradt az esélye Uruguaynak a továbbjutásra. Amit aztán ki is használtak, így ott vannak az elődöntőben, ami hosszú idő után a legjobb eredményük. A ghánaiak természetesen nagyon csalódottak voltak, de tény, hogy ígyis remekül helytálltak, és hogy ők a legerősebb afrikai csapat.



Argentína - Németország 0-4

A németek ezúttal is gondoskodtak a nagy meglepetésről, ugyanis Anglia (és Ausztrália) után Argentínának is rúgtak egy négyest, és simán továbbjutottak. Nem hiszem, hogy bárki is számított volna ennyire sima győzelemre, hiszen az argentinok nagy esélyesnek számítottak, eddig. Ezúttal viszont harmat gyengén játszottak, és még gólt sem voltak képesek rúgni.



Paraguay - Spanyolország 0-1

A legsimább mérkőzés a negyeddöntőkben, a spanyolok hozták a papírformát, még ha kicsit nyögvenyelősen is. Paraguay nem egy rossz csapat, de én végig azt éreztem, hogy kicsit olyan semmilyen, ahogy játszottak végig az összes meccsükön.



Az elődöntők párosítása:


Uruguay - Hollandia, Július 6. Kedd, 20:30

Németország - Spanyolország, Július 7. Szerda, 20:30


Véleményeiteket várom a kommentek között!