A helyszín valahol Dél-Amerika őserdeiben van, a történet pedig roppant egyszerű, illetve hát nem túl érdekes. Két nappal karácsony előtt elrángatják csapatunkat, a Raven Squad-ot, egy kezdetben átlagosnak tűnő küldetésre, amibe végülis belebonyolódunk. Nagyjából ennyit érdemes tudni róla.
A játékmenet a játék egyik erőssége, köszönhetően a már említett koktélnak. FPS nézetben váltogathatunk a rendelkezésünkre álló két osztagunk, három tagja között (mindegyiküknek más-más fegyverük, felszerelésük van) és a szokásos módon lőhetjük halomra az ellenséget. Aztán ha ezt meguntuk egy gombnyomással átválthatunk RTS nézetbe. Ilyenkor a taktika kerül az előtérbe, és felül nézetből irányíthatjuk a csapatot. És bizony azt kell mondanom, nagyon jól működik a dolog. Míg FPS nézetben harcolunk, RTS nézetben tájékozódunk, egyszerű, de érdekes játékmentet biztosít.



A területek egyébként nem túlságosan változatosak, mivel őserdőben vagyunk, többnyire csak fákat fogunk látni, illetve azért akad néhány faépület is. Maguk a pályák sajnos elég lineárisak lettek, eltévedni lehetetlen, egy-két szétágazó út ugyan akad, de ezeknek sincs sok hasznuk, mivel ugyanott akadunk ki. A látvány átlagosnak mondható, bár helyenként egészen ocsmány dolgokat látni. Annyira, hogy az már fájó. Kár, mert a szemnek szép, és tényleg vannak szép pillanatai (víz, napsütés), összességében mégis csúnyácska az eredmény. Grafikai bugokból is akad néhány igen kellemetlen, itt se tudtam olykor, hogy sírjak vagy nevessek. A karakterek sem néznek ki túl jól, kis túlzással baltával faragott az egész. A mesterséges intelligencia is gyatra lett. Lőni még jól lőnek, de nagyon bugyuták, 90%-ban simán lemészárolhatóak, egy sima megkerülés és kész, máris végük (rosszabb esetben még erre sincs szükség, elég ha rájuk rontunk és csak jól kell lőni). Társaink sincsenek igazán segítségünkre, egyedül is simán szitává lövünk mindenkit.



A zene és a szinkron is csak egy közepes szintet hoz maximum. A előbbi egy idő után unalmas, és amúgy sem a legjobb, a szinkron pedig egyáltalán nem világbajnok, és csak egyszerű klisés mondatokat hallani a karakterek szájából. A játékidő se lett sajnos túlságosan hosszú, maximum 5 óra az egész, újbóli végigjátszásra pedig nem túl sok az esély, hiszen ugyanaz fog ránk várni. Talán még a coop mód biztosíthat némi nemű szórakozást, de ezt nem próbáltam. Vannak itt még érdekes dolgok egyébként. Például nem értettem a menüben miért az X360-as gombjelek vannak az igen-nem lehetőségeknél, mikor X360-as portolásról szó nincs (igaz, arra is kijött a játék), és máshol ez elő sem fordult. A másik, hogy úgye magyar játék, de idehaza szinte nem is kapni, pedig már 1 hónapja a boltokban van (én tök véletlenül, egy nagyobb bevásárló központban akadtam rá, máshol még nem találkoztam vele), és még csak nem is volt magyar a játék.




Összességében tehát nem lett nagy durranás a játék. Az FPS-RTS mód jól működik és érdekes játékmentet biztosít, de gyakorlatilag ennyi az egész érdemi része a játéknak, ezt leszámítva egy közepes játékot kapunk sok idegesítő hibával. Egy próbát azért megért így nyár vége, ősz eleje felé, el is voltam vele a hibái ellenére, de mázlija is van, ha később jön, talán még ennyi figyelmet se kapott volna.

grafika: 6/10
zene: 6/10
játékélmény: 6/10

Összesen: 60%

megjelenés: 2009. augusztus 14.
fejlesztő: Atomic Motion
kiadó: SouthPeak Games
platform: PC, X360