Endless Zombie Rampage: Szintén zombis lövölde, a név sokat elárul. Végeláthatatlan rohamokban jönnek a zombik/mutánsok, nekünk pedig pályáról-pályára bővíthető fegyverarzénállal meg kell védenünk a pálya tetején levő óvóhelyet. Egész kellemes progi, de elég gyorsan nehezedik, és nagyon lassan lehet csak megnyitogatni az új felszereléseket.
Értékelés: 5/4

We Are Legend: Ígérem a következő nem zombis lesz! Amikor először megláttam ennek a játéknak a koncepcióját, azt hittem kapásból 5-ből 8 pontot adok neki. Sajnos a végeredmény nem ez lett, de ennek ellenére ez a játék egyszerűen őrületes! A koncepció a következő: elszabadul az élőholtak inváziója, főhősünk pedig bevackolja magát a pincéjébe, várva, hogy mi fog történni. Pár hónap konzerven és palackozott vizen való tengődés után az ajtót kinyitja egy kigyúrt rockker, aki gitározni tudó survivort keres. A fickó egy rocklegenda volt a zombik támadása előtt, de csak énekelni és dobolni tudott, és most egy speciális zombi ellenes védelmi rendszeren dolgozik, ami a rockzenét köti össze a zombik mészárlásával. A játékmenet a következő: Gutar Hero zombi üzemmódban! Szól a rockzene, be vannak izzítva a gitárhúrokra kötött zombigyilkos csapdák, csak éppen a jól megszokott hangjegyek helyett most félarcú, hörgő halottak jönnek, akik alatt a megfelelő pillanatban be kell indítani a csapdát. Ez eddig szép és jó, de!
-3 szám van össz-vissz (azok is midi minőségűek)
-néha a zombik támadása + a zene ritmusa nincs szinkronban
-a koncertért kapott zséből elméletileg új csapdákat lehetne venni, de ezeknek semmi értelme nincs azon kívül hogy így a mészárlás még látványosabb lesz
Tehát sajnos kihagyott lehetőség, de ennek ellenére ajánlom kipróbálását
Értékelés: 5/3,5

BiteFight: Tudom, hogy ez hivatalból nem flash játék, viszont elég népszerű stuff az interneten, ezért úgy döntöttem, ezt is górcső alá veszem. Egyszerű PHP alapú, böngészőből játszható RPG, ahol a vámpírok küzdenek a farkasemberek ellen. Az alapkoncepció remek, érdekes, a játék is remekül van megoldva, szépen fejlesztgettem is vámpíromat, mígnem egy bizonyos szint (lvl 10) beütött a baj: az első dolog a pénzgyűjtés. A karakter fejlesztéséhez elengedhetetlenül fontos, de csak a temetőben való munka az említésre érdemes bevételi forrás, ráadásul onnan mindig kevesebbet kapsz, mint amennyi éppen kéne, A másik, hogy egy idő után elkezdtek nagyon cseszegetni az ellenséges frakció táposabb játékosai (értsd: egy nap alatt legalább 3x kifosztottak). Na jó, nekik egy idő után küldtem pár e-mailt, hogy legyenek szívesek befejezni, mert már rohadtul unom. Néhányan ezt meg is tették, de egy megeszlek kódnevű játékos erre még a levél után sem volt hajlandó. A rengeteg támadás miatt pedig rendesen fogyatkozott az aranyam, én pedig hasonló módon (PVP), nem tudtam aranyat gyűjteni, mert az ellenfelek felének be volt írva: "Ha megtámadsz, a haverjaim tönkretesznek." Nekem meg nem voltak fenn spanjaim, úgyhogy ezt rendesen megszívtam. A YouTubon körülnézve pedig arra is rájöttem, hogy a játékot elég sokan hackelik (cheater értelemben), amivel viszont az adminok, üzemeltetők nem igazán foglalkoznak.
Mostanra már abbahagytam a játékot, de egy kicsit fájt a szívem miatta, hisz egy pár apró figyelmetlenségen lett elbaltázva az egész.
Értékelés: 5/3

Ennyi lett volna erre a postra. Tervezem, hogy a közeljövőben a BiteFight testvéreit is letesztelem (Gladiatus, Battleknight), illetve van egy új cucc is a Klánok harca, ami első blikkre nekem egy nagyon érdekes stratégiának tűnik. Nameg új flash játékok naponta jelennek meg tucatjával, úgyhogy abból is van mit bemutatni.

Amúgy kérnék tőletek egy kis véleményt! Gondolkoztam rajta már régebben is, hogy video reviewkat készítenék ingyenes online játékokról (MMO-k elsősorban). Már javában készítettem az első videómat, amikor rá kellett jönnöm h a hangkártyám elég x*r, és emiatt nem tudok a játékból hangot felvenni, csak a sajátomat, és azt se csúcsminőségben. A kérdésem ennyi lenne: így is kíváncsiak lennétek ilyen videóbemutatókra?