• Búcsút inthetünk a hajókázó kockáknak
  • A Marvel's Spider-Man 2 NPC-i ugyanis már kellőképpen részletesek lettek
  • A rajongók legnagyobb bánatára
  • Az első rész vicces modelljei ugyanis valódi mémmé váltak az évek során

Idén is kiderült, hogy a Sony esernyője alatt dolgoznak az ipar talán legtehetségesebb fejlesztőstúdiói, hiszen az Insomniac Games műhelyében készült Marvel's Spider-Man 2 minősége még a legoptimistább elképzeléseket is felülmúlta, Peter Parker és Miles Morales közös kalandja ráadásul azt is megmutatta, miként kell kinéznie (és futnia) egy játéknak a jelen generációs masinákon. A mai napon megjelenő Pókember kaland egy technikai csodának mondható (pláne, ami a gyorsutazást illeti), New York városa pedig még egyetlen alkotásban sem volt ilyen részletesen kidolgozva, ami azonban azt is jelenti, hogy sajnos (vagy nem, nézőpont kérdése) búcsút kell intenünk a 2018-as felvonás mémmé vált NPC-inek. 

spidernpc1.jpg

Az első részben (valamint annak remastered kiadásában, bár abba már csak poénból kerültek bele) ugyanis a fent látható emberkék figyelték a ténykedéseinket a hajók fedélzetéről, a Minecraftból szökött modelleket pedig hamar felfedezték a játékosok (éljen a fotómód!), így lényegében pillanatok alatt ők lettek a program sztárjai. Nos, a folytatásban mindez már a múlté, a kormány mögött ugyanis épp olyan NPC-k állnak, mint amilyenekkel az utcákon is találkozhatunk, ami persze érthető, hiszen a Marvel's Spider-Man 2-ben sokkal nagyobb szerep jut a víznek, így érdekes lenne, ha mondenhol kockafejek jönnének szembe, miközben "szeljük a habokat". Mindenesetre jó lett volna, ha legalább easter egg jelleggel megtartanak néhány ilyen rémisztő figurát (persze megeshet, hogy van ilyen, csak még nem találták meg), mivel kis túlzással elemi részét képezik az Insomniac féle Pókember-élménynek.

Októberben újra behálózza a szívünket a barátságos és közkedvelt Pókember! Jön a Marvel's Spider-Man 2, amit már előrendelhettek a Konzolvilágnál!

spidernpc2.jpg