A Creative Assembly Alien: Isolation című horrorjátéka az egyik legjobb Alien-játék, az utóbbi időben készültek közül pedig a legjobb. Kritikailag és a játékosok körében is sikeres lett, ráadásul botrányt sem okozott, mint elődje, az Aliens: Colonial Marines. S bár az a játék sikeres lett anyagilag, a körülötte lezajlott, máig tartó huzavona miatt az Alien: Isolationnal szemben igencsak megvoltak a fenntartásaink.

A játék viszont úgy tűnik, megbirkózott a dologgal, hiszen a Sega és a Creative Assembly a minap közölte – valószínűleg pezsgőt kortyolgatva –, hogy túlélőhorrorjukból több mint egymillió példány kelt el.

„Fantasztikus érzés volt olvasni a kritikákat és a játékosok reakcióit, amint a Sevastopol állomás mélyében rettegnek a következő lépéstől” – mondta Alistair Hope a játék kreatív vezetője. „Elkészítettünk egy olyan Alien-játékot, amivel mindig is játszani akartunk, és a legújabb adatok szerint több mint egymillió játékos várt ugyanerre. Reméljük, hogy 2015-ben még többen élvezik ki az Alien: Isolationt.”

Nos, ezek alapján már borítékolható a történet folytatása, amiben az előzetes elképzelések szerint visszatér Amanda Ripley, és a pályák interaktívabbak lesznek, de ugyanolyan klausztrofóbiásak, mint az Alien: Isolationben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!