A Dead Island 2 bejelentése mindenkit meglepetésként ért, hát még amikor kiderült, hogy nem a zombikba lassan belefulladó Techland, hanem a Spec Ops: The Line-nal egyszer már kritikai sikert arató Yager áll a játék fejlesztése mögött. Eddig nem tudtuk, mit tud felmutatni a Dead Island 2 a sok rokon játék tengerében, de a GameTrailers exkluzív interjúja választ adott kérdésünkre: 8 fős kooperatív mód, dinamikus co-op, kaliforniai helyszínek várhatók.

A Dead Island 2-ben egyszerre nyolcan küzdhetünk a véget nem érő zombisereg ellen, a kooperatív játék viszont nem úgy működik majd, ahogy az első részben, azaz nem kell meghívnunk a barátainkat, ha mindenképp multiplayerben szeretnénk játszani. A Dead Island 2 világa ugyanis teljesen dinamikus, más játékosok véletlenszerűen csatlakozhatnak a csapatunkhoz, hogy aztán ideig-óráig segítsenek bennünket az előrejutásban. Attól nem kell félni, hogy egyik-másik vadidegen amolyan DayZ-s módszerrel egyszer csak véget vet a karrierünknek, hogy megszerezze az épp a kezünkben tartott flintát, ugyanis PvP nem lesz a játékban -- a Yager szerint az nem szórakoztató, ha csak egymást gyepálják a lelkes gamerek.

Igaz, bizonyos jutalmakért azért küzdhetünk, ezek a játékosok egyéni teljesítményének függvényében kerülnek kiosztásra. A többségük ellátmány lesz, mint például egy élelmiszert pályára dobó helikopter hívójele, de a Dead Island 2 kreatív igazgatója, Bernd Diemer egy bizonyos "végzet arany machete"-jét is emlegetett, ebből pedig arra következtetünk, hogy a Dead Island 2-től nem áll majd távol a humor.

Már csak azért sem számítunk egy komor játékra, mert a helyszín ezúttal nem egy fiktív dzsungel, hanem Kalifornia állam, egy köztudottan vidám, laza hely. Bejárjuk Los Angelest, Hollywoodtól Venice Beachig, valamint San Franciscóba is ellátogatunk, hogy megtisztíthassuk a Golden Gate hidat. A játékosok egyébként olyan hősöket alakítanak majd, akik immúnisak a zombivírusra.

A Dead Island 2 2015-ben jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.