Konzol

A Microsoft a héten pár nagyon pozitív döntést hozott: az egyik az, hogy júniustól 400 dollárért, Kinect nélkül is árusítani fogják az Xbox One-t, aztán szintén júniustól az új konzolon is elindul az ingyenes játékokat adó Games with Gold program, valamint egy olyan változás is jön, ami minket, magyarokat nem érint, de másutt nagyon is fontos. Ez pedig az, hogy a Microsoft nem köti arany előfizetéshez a streamelő szolgáltatásokat, így például a Netflixet vagy a Hulut, vagyis nem kell két előfizetést, egyet a Microsoftnak, egyet pedig a választott szolgáltatónak fizetnünk, hogy a filmjeinket és sorozatainkat élvezhessük.

Persze nem minden fenékig tejfel, ugyanis az ingyenesen játszható illetve a havidíjas MMOG-k és egyebek élvezetéhez továbbra is egy, éves szinten 50 dollárba kerülő Arany tagságra van szükségünk. Ennek felfoldását a cég egyelőre nem tervezi, de megjegyezték, hogy nemcsak az ő kezükben van a döntés, hanem sok esetben partneri, szerződésbeli, illetve technológiai akadályok hátráltatják az előrelépést.

A Microsoft továbbá lehetőséget ad arra, hogy lemondjuk az arany előfizetésünket és még a pénzünket is visszakapjuk. Erre a júniusban esedékes rendszerfrissítést követő három hónapban lesz lehetőségük, kiutat adva ezzel azoknak, akik csak azért fizettek elő egy évre, hogy a Netflix és társai zavartalanul mehessenek.

Újabb résszel jelentkezett az EA SPORTS UFC Gameplay Series, amelyben ezúttal Bruce Lee láthatjuk akció közben.

Az elmúlt hetekben és hónapokban az iPhone-t használó retrojáték-rajongók nagy kedvence volt a GBA4iOS nevű applikáció, ezzel ugyanis a telefon feltörése nélkül működtethettünk klasszikus Game Boy és Game Boy Advance játékokat -- a mókának most azonban vége, legalábbis egyelőre. A Nintendo közbelépett, és levetette a középiskolában tanuló Riley Testut programját a Github  szerveréről. Természetesen aki már letöltötte, az minden gond nélkül használhatja tovább a programot, csak le ne törölje, mert egyelőre nincs honnan újra beszerezni.

Idén augusztusban visszatér közénk a Flappy Bird, méghozzá multiplayer móddal kiegészítve és egy olyan átszabott játékmenettel, ami elődjéhez, az eredeti verzióhoz képest nem lesz annyira addiktív. A készítő, Dong Nguyen annak idején részben azért is távolította el a nagyon sikeres játékot, mert az függőséget okozott, a másik indok pedig az volt, hogy a program sikere tönkretette egyszerű életét. Nguyen egyébként egy új játékon dolgozik, ami a rövid leírás szerint kísértetiesen hasonlítani fog a Canabaltra, ugyanis egy emberkével kell majd háztetőkre ugrálnunk.

A Sony jó évet jósol magának, ugyanis úgy számoltak, hogy idén összesen 17 millió PlayStation konzolt fognak értékesíteni -- tavaly 14,6 millió sikerült, ami azt jelenti, hogy a Sony olyat fog villantani, ami miatt rögvest PS4-et, PS Vitát és PS3-at akarunk majd venni.

Japán konzoljátékokkal a PC Gurun csak indokolt esetben foglalkozunk, ellenben a Natural Doctrine nyugati játékosokat célzó videója olyan király, hogy még annak is érdemes megnéznie, aki herótot kap a távol-keleti furcsaságoktól. A Natural Doctrine egy taktikai RPG PS3-ra, PS4-re és Vitára, ami év végén jelenik meg, elméletileg világszerte.

A Bandai-Namco új DragonBall-játékkal rukkol elő PS4-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. A hivatalos bejelentés jövő héten várható.

Hihetetlen, de igaz: a Microsoft közel tíz év után észrevette, hogy kezükben van minden idők egyik legtehetségesebb videojáték-fejlesztő csapata, a Rare, Phil Spencer állítása szerint pedig az utóbbi esztendők során a bukott Kinectre kárhoztatott stúdió épp azon agyal, hogy mivel rukkoljon elő legközelebb. Nem akarunk követelőzni, de egy új Conker NAGYON KELLENE!

És ha már Xbox: Xbox Live Arany tagsággal most ingyenes a Saints Row: The Third!

Jonathan Blow és csapata azt szeretné, hogy a The Witness PS4-en 1080p felbontásban fusson 60 fps mellett. Ezt a célt a játék bizonyos területein már sikerült elérni, de nem mindenhol, így biztosat még nem tud mondani a csapat, bár kemény munkával úgy vélik, sikerrel járhatnak. Blow továbbá elárulta, hogy a játék teljes mérete 2,7 GB, aminek legnagyobb hányadát a zene adja 1,2 GB-tal. A teljes lebontás erre található, ha valakit esetleg érdekelne.

Megjelent a Super Time Force, ez pedig itt a launch trailer:

A hét kérdése: bal- vagy jobbkezes vagy?

1 2