Konzol

A Microsoft bejelentette, hogy augusztus 12-én, közép-európai idő szerint délután kettőkor fogja tartani Gamescom-konferenciáját, melyen jó néhány fontos bejelentést tesz -- többek között a Remedy élőben demózza a tavaly E3-on bemutatott játékát, a Quantum Breaket. A sajtóközlemény mellé érkezett egy kedvcsináló trailer is, nézzétek meg!

Napok óta rosszalkodik a Microsoft Xbox Live szolgáltatása, szóval ha ilyen problémába futsz, tudnod kell, hogy nem a te gépedben van a hiba. A probléma érinti az Xbox 360 és az Xbox One konzolokat is; van olyan, aki a játék indításakor fekete képernyőbe fut, de olyan is, aki nem tudja beváltani Live kódját. A Microsoft a következő üzenetet küldte szét: „Tartsatok ki, Xbox tagok! Rajta vagyunk a problémán. Türelmeteket kérjük, amint tudunk valamit, azonnal közöljük.” Augusztusban érkezik a következő nagy frissítés az Xbox One-hoz, ez pedig lehetővé teszi a 3D-s Blu-Ray filmek lejátszását, valamint javulnak a közösségi funkciók is.

A Destiny című Bungie-játék egész kiválónak néz ki az eddig látottak alapján (jó, Peter „Tyrion Lannister” Dinglage azért jobban megerőltethette volna magát). Azonban az aggodalomra adhat okot, hogy a karaktereket csak 20-as szintig lehet fejleszteni, illetve egy apró trükkel 29-es szintig ki lehet tolni a limitet. Húszas szintig hagyományos módon, tapasztalati pontokkal lehet a karakterek tulajdonságait fejleszteni, utána pedig a Motes of Lighttal lehet a páncélokat, fegyvereket erősíteni, a szint azonban megmarad a húszas számon. Sage Merill szerint ezen a szinten minden eszköze meglesz ahhoz a játékosnak, hogy bármit összerakhasson, és azt tehessen a játékban, amit csak akar. Csak reménykedni lehet abban, hogy ezzel a megoldással a Destiny nem jut a Titanfall sorsára, melyben a premier után néhány hónappal már lasszóval kell keresni az aktív játékosokat a multiban. Több mint 4,5 millió, egészen pontosan 4.638.937 ember volt kíváncsi a Destiny bétájára, ezzel nem csak ennek a konzolgenerációnak az eddigi legnépszerűbb tesztelése volt ez, hanem a legnépszerűbb konzolos bétateszt egy új IP terén.

Az Egyesült Államokban minden nagy üzletláncnak megvan a „saját márkás” bankkártyája, amelyet az emberek kiválthatnak. Most egy névtelen forrás szerint a legnagyobb videojáték-kereskedő, a GameStop is csatlakozik a körhöz, és kiadja (nem tudni melyik bankkal közösen) a saját bankkártyáját. Igen ám, de amíg egy átlagos áruházi bankkártya 13%-os kamatot számol föl, ez a GameStop kártyájánál 27%. Ezeknek a kártyáknak a lényege a „Vidd haza ma, fizess később!” mentalitás, de a 27% akkor is nagyon soknak tűnik.

gamestop-special-offers.jpg

Augusztus 13-án, közép-európai idő szerint este nyolc órakor Kölnben Kodzsima Hideo egy egyórás különleges bemutatót fog tartani, melynek témája természetesen a Metal Gear Solid: Phantom Pain lesz.

Kínában szeptember 23-án jelenik meg az Xbox One. Ez nekünk, itt Európában nem túl érdekes, de két szempontból mégis érdemes megemlíteni, hiszen ez az első asztali konzol, ami engedélyt kapott az országban, mióta megnyitott a szabadpiac, másrészt pedig itt a legdrágább a Microsoft gépe, ugyanis átszámítva 600 dollárt kérnek érte. A Microsoft közleménye szerint 25 fejlesztő 70 játékkal készül -- többek között az EA, a Ubisoft, a 2K, a Perfect World, a Gamebar és a Tencent is partner.

Már megy, s augusztus 20-ig tartani is fog a nagy nyári PlayStation Store-vásár, aminek keretében számos programot vehetünk meg kedvezményesen PS4-re, PS3-ra, PS Vitára vagy éppen PSP-re. Az ajánlatok a PS blogon olvashatók.

Íme a The Last of Us Remastered launch trailer:

Mint minden sorozat, úgy a Defiance sem fog örökké tartani, ebben az esetben azonban nem csak a rajongók bánatával kell számolni, hanem a kapcsolódó játék jövőjével is, a két produkció ugyanis egymásra támaszkodni. Egyelőre persze nincs közvetlen veszélye annak, hogy a Defiance lekerüljön a képernyőről, a második évad ugyanis jó nézettséget hozott, de még ha nem is jön a harmadik évad berendelése, a játék fejlesztői magabiztosak abban, hogy alkotásuk önállóan is helyt tud állni. Ezt arra alapozzák, hogy az első évad után mintegy kilenc hónapon át egyedül voltak, mármint a show támogatása nélkül, s mégis helyt tudtak állni, elsősorban annak köszönhetően, hogy egy elkötelezett rajongói bázist tudtak összeszedni.

Európában dobozos verzióban is kapható lesz az InFamous: Second Son különálló kiegészítője, az InFamous: First Light, amiben Abigail „Fetch” Walker kapta a főszerepet. Megjelenés augusztus 27-én.

A hét kérdése: várod már a GamesComot?

1 2