Konzol

Már lehet jelentkezni a The Witcher: Battle Arena című mobil MOBA-játék bétatesztjére annak hivatalos oldalán. Bár a béta hivatalos startját nem közlik, a leírás azt mondja, hogy „a kiválasztottaknak lehetőségül lesz kipróbálni nyolc hőst a Conquest játékmód két pályáján, továbbá fejleszteni a profilokat és tesztelni a játék többi funkcióját, amelyek helyet kapnak az idei év végén megjelenő végső változatban.”

A Muramasa Rebirth egy 2009-es Nintendo Wii játék, a Muramasa: The Demon Blade PS Vitára készült spin-off verziója. A Rebirth 2013 közepén jelent meg Japánban, egy héttel később már átlépte a 45.000-es eladási számot (PS Vita memóriakártyán), és 2013 legjobban értékesített játéka lett a japán PlayStation Networkön. A Muramasa Rebirthnek eddig három DLC-je (Fishy Tales of Nekromata, A Cause to Daikon For, A Spiritid Seven Nights Haunting) jelent meg, szeptember 3-án pedig Európába is megérkezik az utolsó letölthető tartalom, melynek címe Hell’s Where The Heart is. A DLC főszereplője a Pokol Urának lánya, Rajyaki, akinek a kezét megkérte Seikichi, a szerzetesből playboyjá változott jófiú. A gond az, hogy Rajyakinek meg kell találnia a Szerencse Hét Istenének megszentelt kincseit, ezért Seikichit beleteszi egy mágikus zsákba. Így indul útnak, hogy végrehajtsa küldetését, miközben vőlegényének is be kell bizonyítania, hogy ő a legjobb, legszeretőbb menyasszony...

Az Almost Human bejelentette, hogy a 2012-es indie játékuk, a Legend of Grimrock megjelenik iOS készülékekre is. Dátumot nem közöltek, de egy kiadott kép alapján azt már tudjuk, hogy a játék iPad készülékeken futtatható lesz. Közben a Legend of Grimrock második része már a zárt béta fázisában van, melyről a következőt mondta Juho Salila: „A béta tartalmazza a végső változat összes tulajdonságát, ellenségét, pályáját. A Legend of Grimrock 2 most olyan, mint egy nyers gyémánt. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy olyan tökéletesre csiszoljuk és formázzuk, amennyire lehetséges.”

legend-of-grimrock-ios.jpg

A Signal Studios szomorúan jelentette be hivatalos oldalán, hogy a Microsoft előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntette játékuk, az Ascend: Hand of Kul támogatását. Bár a játék még megtalálható az Xbox 360 Games Store-ban, nem lehet letölteni, ahogy a DLC-it sem. A Microsoft megerősítette a hírt, és közölte, hogy november 18-ig még játszható a program, azután pedig véglegesen eltávolításra kerül az áruházból. A döntés okát nem lehet tudni, az viszont érdekes tény, hogy a Signal dolgozott az eddig a Microsoft tulajdonában lévő Toy Soldiers sorozat két részén, amelyet hat hónappal ezelőtt a stúdió megszerzett magának. A csapat azóta dolgozik a Toy Soldiers: War Chest című játékon, melyet a Ubisofttal együtt akarnak kiadni Xbox One-ra és PS4-re.

Az Xbox 360 Slim és Xbox 360 E modellekhez a Microsoft kiad egy 500 gigás merevlemezt, mellyel jelentősen meg lehet növelni ezen modellek tárhelyét. A kiegészítő ára 80 font lesz, és ha minden igaz, szeptember elejétől lehet kapni a szigetországban elsőként. Egy Microsoft-alkalmazott közölte, hogy a 320 gigás modellt addig fogják szállítani, amíg a készletek tartanak, így lehetséges, hogy a konzol végleges kifutása előtt jön az Xbox 360-ból még egy változat.

A Minecraft PS4 verziója késik, jelentette be a fejlesztő 4J Studios. „A Sony talált néhány hibát, amit ki kell javítanunk a Minecraft PS4 verziójában.” -- jelent meg a Twitter-üzenet szerdán.

A The Behemoth (Alien Hominid, Castle Crashers, Battleblock Theater) végre megszellőztette negyedik játékát. A címét egyelőre még nem tudjuk, ugyanis a srácok szimplán Game 4-ként hivatkoznak rá, de annyi azért már világos, hogy nem az eddigi irányvonalat fogja követni, vagyis nem egy 2D-s platformer vagy beat ’em up lesz, hanem valami más, valami olyan, amit eddig még nem csináltak, s most szeretnének egy kis új életet lehelni a zsánerbe a sajátos, a videóban is tetten érhető beteges humorukkal és egyedi ötleteikkel. A hivatalos bejelentést a jövő héten ejtik meg, mégpedig a PAX Prime során, ahol játszható is lesz a Game 4.

Az EA bemutatta, milyen játékmódok szerepelnek majd az NHL 15-ben: lesz az azonnali játékot kínáló Play Now, belebújhatunk egy profi játékos bőrébe a Be A Pro módban, de kipróbálhatjuk magunkat edzőként a Be A GM opcióra bökve. Aztán van online multiplayer az Online Versus módban, kártyagyűjtögetés a Hockey Ultimate Teamben, végezetül pedig az aktuális szezon legjobb pillanatait is átélhetjük, illetve átírhatjuk a NHL Moments Live módban.

A hét kérdése: milyen játékokat sikerült pótolni a nyári szünet alatt?

1 2