A héten feltűnt a semmiből egy újabb, ezúttal japán trailer a Star Wars 7. részéhez, Az ébredő Erőhöz, megérkezett a Warcraft-mozifilm régóta várt trailere, a frissen nyílt Activision Blizzard Studios Skylanders-sorozaton és Call of Duty-mozin ügyködik, és még a Witcherből is film készül. Persze nem csak ez történt az elmúlt hét napban, további előzetesekben és hírekben gazdag hét áll mögöttünk, például egy új Star Trek televíziós sorozat bejelentése. Fussunk is neki.

Filmek

A semmiből jött japán trailer mellé egy vagonnyi poszter is érkezett Az ébredő Erőhöz, amik a film fontosabb karaktereire koncentrálnak. Han és Leia mellett ott vannak az újoncok, Rey, BB8, Finn és a Ren lovagja, Kylo, plusz járt a trailer mellé egy japán poszter is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És ha már Star Wars, kaptunk egy új jelenettekkel teli TV spotot is.

A Warcraft: A kezdetek igen hamar megkapta a magyar szinkronos előzetest is. Voala!

Pletykák szólnak arról, hogy Batman első önálló kalandját Ben Affleck fogja rendezni. Emellett arról is csiripelnek a verebek, hogy az ellenfele Vörös Sisak és Joker lesz. A dolog kicsit fura, hiszen az első Vörös Sisak maga Joker volt, szóval lehet, hogy a két karakter egy és ugyanaz. Egy másik lehetőség szerint a második Vörös Sisak kerül terítékre, azaz az a Jason Todd, aki a második Robin volt Batman mellett – míg Joker ki nem nyírta. Aztán feltámadt és Vörös Sisak néven indított bosszúhadjáratot gyilkosa és egykori pártfogója ellen.

Új előzetest kapott Angelina Jolie és Brad Pitt közös filmje, A tengernél. A hetvenes években játszódó filmet maga Jolie írta és rendezte. A történet egy táncosnőről és annak író férjéről szól, akik egy franciaországi nyaralással szeretnék megoldani a problémáikat.

Szintén új trailerrel jelentkezett Snoopy és barátja, Charlie Brown. A film címe nemes egyszerűséggel Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film (na jó, nem is olyan egyszerű), és minden szereplő megjelenik benne, aki fontos volt az eredeti rajzfilmsorozatban.

Előzetessel rukkolt elő a Szemekbe zárt titok. A mozifilmet Billy Ray rendezi, és valóságos kis sztárparádét találunk a szereplőlista olvasása közben: Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor, Dean Norris, mind ismert színészek. A történet szerint egy FBI ügynök lányát meggyilkolják és tizenhárom évvel ezután az ügynök egykori csapata olyan nyomra bukkan, amely talán fényt deríthet az ügyre. Csakhogy ezzel egyaránt megbolygatják a múltat és a jelent. Ha a cím és a történet ismerős, az nem a véletlen műve, merthogy ez a film a Juan José Campanella rendezte 2009-es francia mozi, a Szemekbe zárt titok amerikai remake-je.

Trailerekben gazdag hetünk van, hiszen Will Smith filmje, a Concussion szintén előállt eggyel. A sztori szerint Dr. Bennet Omalut törvényszéki ideggyógyászt észreveszi, hogy az egykori profi NFL sportolókat olyan betegség sújtja, amely valamilyen módon összefüggésben lehet a karrierjük folyamán szerzett fizikai traumákkal. Ezt a felfedezését azonban nem kultiválja az NFL, és minden erejükkel lecsapnak Dr. Omalutra. A filmről már sok helyen azt pusmogják, hogy Smith élete alakítását nyújtja és esélyes az Oscarra. Hát, ráférne végre egy jó film.

Quentin Tarantino új westernje, az Aljas nyolcas is újabb trailerrel lett gazdagabb. Szerény véleményem szerint ez már ígéretesebb képet fest a filmről, mint az első előzetes, bár kicsit még mindig úgy érzem, mintha Tarantino összeszedte volna kedvenc színészeit (Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, James Parks, Walton Goggins) és bedugta volna őket a kedvenc korszakába, hogy aztán a Kutyaszorítóbanhoz hasonló szituban, főként egyetlen helyszínen zavarja le a háromórás, menő dumákkal és vérrel teli sztorit.

Magyar premierek november 12-én

  • Új esély
  • Fekete mise
  • A tengernél
  • Eisenstein Mexikóban
  • Legújabb testamentum
  • A szerelem útján
  • A keresés

Sorozatok

2017-ben visszatér a Star Trek a televíziók képernyőjére. A sorozat immár tíz éve parkoló pályán van, de úgy tűnik, J. J. Abramsnak valóban sikerült feltámasztania a franchise-t két remek mozijával, a Star Trekkel és a Sötétségben – Star Trekkel (azt hiszem, ezt a címet először és utoljára írtam le magyarul…).

Az új sorozatról eleddig igen keveset tudni. A CBS rendelte be, és 2017 januárjában lesz a premier, az egyik producer pedig az az Alex Kurtzman, aki Abrams két filmjének történetét is jegyzi társíróként. Valamint biztos, hogy egy új csapat körül fog bonyolódni a történet.

Pedig kérdésből még szép számmal akad: melyik idővonalon fog játszódni a történet? A Prime vagy eredetin, esetleg az úgynevezett Abramsverse-en? És melyik időben? Az Enterprise érája mindkét univerzumban közös, és bőven maradt még benne potenciál (a háború az emberek és a romulanok között pont kimaradt), ezzel talán mindkét tábor jól laknak. Az Abramsverse jövőjében újra kibonthatnák a Deep Space Nine, a Voyager vagy az Új nemzedék kalandjait. De e három sorozat jövője is elbírna még egy szériát, hiszen a Deep Space Nine romokban hagyta ott az alfa kvadránst, a Star Trekben pedig felrobbant a Romulus, így e két esemény hatalmas változásokat hozhatott az eredeti idővonalon. Vagy esetleg átruccanunk az Enterprise-ban megismert Enterprise J-re, és a temporális időháború kerül terítékre? Azzal akár mindkét idővonalon lehetne játszani. Szóval, lehetőség van bőven, és akár valami teljesen újat is kitalálhatnak.

Trailert kapott az AMC új sorozata, a Preacher. A történetben Jesse Custer (Dominic  Cooper) életét ismerhetjük meg, aki ugyan a sorozatban egy texasi kisváros lelkésze, de nem volt mindig pap, plusz egy szép napon még szuperképességekre is szert tesz – képessé válik az emberek irányítására. A történet Garth Ennis és Steve Dillon azonos című képregényén alapul, s főszerepet kapott még benne Ruth Negga, valamint Joseph Gilgun. Előbbi a főhős volt barátnőjét, utóbbi egy vámpírt alakít.

Idris Elba egy különleges kiadás erejéig visszabújik John Luther nyomozó bőrébe. A BBC december 17-én hozza le a háromórás speciális Luther-epizódot. A sztori egy kannibál sorozatgyilkos körül bonyolódik majd.

Az új Twin Peaksre 2017-ig kell várni, tudtuk meg Les Moonvestól, a CBS Corporation urától és parancsolójától. A halasztás oka az előkészületek körüli bonyodalmak, ami főleg David Lynch személye körül forognak – távozott, majd miután szabadkezet kapott, visszajött, és most Mark Frosttal együtt írják az epizódokat.

Teasert kapott a Starz új sorozata, a The Girlfriend Experience. A sorozat Steven Soderbergh Barátnő rendelésre című filmje alapján készült. A történetben olyan escortlányok kapják a főszerepet, akik „barátnő élményt” nyújtanak, szóval a szexen kívül többet is adnak a pénzért.

A hét kérdése: mit vársz egy új Star Trek-sorozattól?