2015 már a kanyarban van, így itt az ideje megtenni, amit ilyenkor szokás: összeszedni a legrosszabb játékokat a leköszönő esztendő kínálatából, hogy tudjuk, mely alkotásokért nem kell hálát rebegnünk a fenyőfa alatt. A lista rövid, tömör és szubjektív, mint minden rokon összeállítás, szóval ennek figyelembevétele mellett tessék böngészni és megmondani a frankót a kommentek között!

5.: Dungeon Keeper

A Dungeon Keeper egy mobilos játék volt az EA-től, és mint ilyen, egyedlülálló a listán. Mivel a PC Guru Online-on általában asztali platformokkal foglalkozunk, ezért talán furcsa, hogy egy iOS-re és Androidra kiadott menedzserjátékot teszünk meg az ötödik legrosszabbnak idén, sajnos azonban az Atari förmedvénye rászolgált a dorgálásra. A játék magát free-to-playként reklámozza és a Bullfrog klasszikusának nevét használva sokakat rávett a letöltésre, hogy megmutassa, milyen az, amikor egy kiadó képtelen túllépni a pofátlan mikrotranzakciók bűvkörén. Ahhoz, hogy naponta több kört játszhassunk ötnél, vörös ékkövek kellenek, amik 12 gembe kerülnek. 1 gem 10 aranytallér, tallért pedig 5 dollárért vehetünk. Kapisgáljátok már?

Dungeon Keeper

4.: Rambo: The Video Game

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, ám a Rambo egyáltalán nem volt olcsó, sőt, rendes dobozos játékként adták ki konzolokra (PC-re csak letölteni lehet), annak ellenére, hogy egy halálgagyi railshooterről van szó, amiben a 10 dolcsis Rambo akciófigura tömegesen mészárolja le az egy helyben álló, kőostoba ellenfeleket. Az egész játék másfél óra hosszú, így elmondható, hogy a szenvedésünk rövid. Ez azonban nem jelenti azt, hogy örülhetünk, hisz mégis csak pénzt kell fizetnünk érte. A legnagyobb baj pedig nem is maga a játék, hisz az legalább vicces a maga groteszk módján, hanem a tény, hogy a Rambo-sorozat jogait egy ilyen förmedvényre pazarolták el a fejlesztők. Teszt erre!

3.: Escape Dead Island

Az Escape Dead Island nemcsak bugos, unalmas, ronda és frusztráló, de még pofátlan is, hisz van képe azt állítani magáról, hogy kihúzzuk vele a Dead Island 2 megjelenéséig. Pedig baromira nem ez a helyzet. A kooperatív játékelemeket tervezési hibák teszik tönkre, a szólista élményt elviselhetetlen és kezelhetetlen nehézségi szint rombolja, a hangulatosnak szánt cellaárnyékos grafika pedig visszaidézi a PS2-es korszak legrosszabb rémálmait. Szegény ]{redencnek komoly lelki traumát okozott a program tesztelése, akit érdekel, mi volt a – nem túl rózsás – véleménye róla, az olvassa el a mester tesztjét a decemberi PC Guruban!

2.: The Amazing Spider-Man 2

Szerencsétlen Pókember! Amekkora potenciál rejlik a karaktert körülölelő Marvel-univerzumban, na meg a közkedvelt Póki egyáltalán nem mindennapi képességeiben, annyira nem tud mit kezdeni mindezzel a jósággal az Activision, mely kiadó évek óta ontja magából a közepesebbnél közepesebb Spider-Man-játékokat. Tény ugyan, hogy idén a The Amazing Spider-Man 2-vel végre megszakadt a középszar-sor, örvendeni mégsem lehet, mert sajnos még az eddigi termékeknél is sokkal rosszabb lett a játék, akármilyen nehéz is elhinni ezt. Szomorúak vagyunk, mert 2014-ben már a friss konzolok ereje is a fejlesztőkkel volt, mégis csak rontottak a helyzetükön az actis srácok. Bate tesztjét csak erős idegzetűek olvassák végig, valami tömény társaságában!

1.: Transformers: The Rise of the Dark Spark

Volt főszerkesztőnkre durván rájárt a rúd idén, ugyanis nemcsak Pókember legszörnyűbb rémálmát kellett átélnie, de még az autobotok agymenését is muszáj volt elviselnie. A Transformers: The Rise of the Dark Spark annyira, de annyira, de ANNYIRA rossz, hogy mondhatni védhetetlen. Nevetni nem lehet rajta, mert amit mutat, az csak elkeseríti az embert. Szórakozni nem lehet vele, mert ahhoz túl buta, rusnya és egyszerű. Az egyetlen dolog, amire ez a valami jó, hogy iskolapéldája legyen mindannak, ami tönkre tud tenni egy játékot. Köszönjük, Activision, idén ti szolgáltattátok a legrosszabb játékot!

A cikk a szerző, és nem a szerkesztőség egyöntetű véleményét tükrözi.