Miután a Lionhead bezárt, a Microsoft engedélyt adott a cég fejlesztőinek, hogy egy újra alakult indie stúdió formájában felhasználhassák a Fable licenszelt tartalmait az új digitális kártyajátékukhoz, a Fable Fortune-höz.

A Hearthstone-hoz hasonló kártyajátékon dolgozó Flaming Fowl Studiost Craig Oman, Mike West és Marcus Lynn alapították, akik elárulták játékukról, hogy tartalmazni fog egy kétjátékos kooperatív játékmódot, amiben a mesterséges intelligencia ellen játszhatunk. Ezenfelül kártyáink szinteket léphetnek majd pont úgy, mint az Elder Scrolls: Legendsben, illetve a Fable játékokból ismert morálrendszert is átültetik a Fortune-be, ami a kártyáink és hősünk tulajdonságait fogják befolyásolni. Ezeket a morálpontokat pedig különböző jó és rossz döntéseket felsorakoztató játékbéli küldetések teljesítésével szerezhetjük meg, a Fable univerzumból jól ismert karakterek bőrébe bújva.

fable-fortune.jpg

Mivel a Microsoft lemondott a Fable licenszről a Flaming Fowl javára, így a játék kiadását is az indie studiónak kell önállóan megoldania, amiben a közönséget hívják segítségül egy 250 ezer Fontos Kickstarter kampány keretében. Az egy hónap hosszúságú adománygyűjtés ma délután 5 órakor fogja kezdetét venni, és a gyűjtést követően pár hét múlva a legszerencsésebbek már ki is próbálhatják az új Fable kártyajáték zárt bétáját.

A nyílt béta ez év októberében válik elérhetővé mindenki számára, míg a teljesjáték PC-n és Xbox One-on való megjelenése a 2017-es év végére tehető.