• A Ubisoft visszaadja a törölt Far Cry 4 példányok egy részét
  • Az kapja vissza a programot, aki a törlés előtt telepítette azt, és már játszott valamennyit
  • Mindenki másnak végérvényesen le kell mondania a játékról
  • Írásunk a témában: Ubisoft kontra szürkezóna

A múlt héten nagy vihart kavart, hogy a Ubisoft figyelmeztetés nélkül törölte azokat a Far Cry 4 kulcsokat, amiket a játékosok a szürkezónában vásároltak. A példányokat hamis bankkártyákkal vették az Origin boltján keresztül, a Ubisoftnak így lépnie kellett az ügyben, miközben a játékosok érthető módon nem örültek, hiszen ezzel gyakorlatilag az ablakon ment ki a pénzük, segítség pedig nem sok jött az ügy megoldásában -- egészen mostanáig.

A Ubisoft jelezte, hogy aki pórul járt, de már telepítette és megkezdte a játékát, az visszakapja a programot, mindenki másnak, tehát azoknak, akiknek csak a profilján csücsült a játék, vagy éppen be sem váltották a kódokat, azoknak tényleg, végérvényesen le kell mondania Pagan Min zsarnoki birodalmának megdöntéséről.

A Ubisoft továbbá jelezte, hogy együttműködnek az EA Origin csapatával, hogy ne fordulhasson elő újra ilyen eset, és a jövőben is törölni fogják azokat a kódokat, amik illegális úton cseréltek gazdát, így mindenki arra figyelmeztettek, hogy játékot csak a uPlay piacteréről vagy megbízható viszonteladótól vásároljanak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!