Band Hero

A Band Hero a Guitar Hero-család legújabb tagja, a programot Wii konzolon volt lehetőségünk megtekinteni, és a látottakat követően ki merjük jelenti, hogy ezt a játékot csakis a Wii (és Nintendo DS) tulajdonoknak érdemes beszerezni.

Mielőtt belevágnánk a közepébe, ez is egy gitáros, dobos, mikrofonos játék, ám ezúttal nem a rockzene, hanem a popzene van a középpontban (az előadók között ott van Avril Lavigne, Lilly Allen, a Maroon 5, a Duran Duran és még sokan mások...). Azért állítjuk, hogy Wii-re lesz érdemes megszerezni, mert csak ezen a platformon lehet összekötni a játékot a DS-sel. Az összeköttetésnek hála a kézi konzollal belepiszkálhatunk az éppen játszott dalok listájába, de ami ennél is jobb, hogy ha van két DS a Wii mellett, akkor elindíthatjuk a roadie-módot, ahol a DS-t használó játékosok minijátékokkal megkeseríthetik a hangszeren játszó társaik életét — eltüntethetik a gombokat a képernyőről, felgyorsíthatják a játékot, elcseszhetik a hangzást és így tovább. Azért van szükség egyébként két DS-es játékosra, mert amit az egyikük elrontott, azt a másiknak helyre kell hoznia, tehát a hangszeren játszók addig küzdenek a megnehezített feladatokkal, amíg a DS-es társuk rendbe nem hozza az ellenfél által okozott galibát. A Band Hero egyébként érkezik Nintendo DS-re is, és ezúttal már nem csak gitározni, de dobolni és énekelni is lehet majd a kis kézi kütyüvel.

Xbox360-ra és PS3-ra azért nem lesz értelme megvenni a programot, mert ott semmi újdonságot nem kapunk, csak egy átskinezett és popzenésített Guitar Hero 5-öt — ez utóbbi játékról egyébként elsőként olvashattok tesztet a jövő héten érkező PC Guruban.


Tony Hawk Ride

Olvasóink közül biztos sokan emlékeznek még a Tony Hawk játékcsaládra, amelynek most érkezik a legújabb/legforradalmibb verziója, a Ride. A program legnagyobb érdekessége, hogy már nem kontrollerrel kell játszani, hanem egy teljesen új eszköz, egy (kerekek nélküli) deszka kell a használatához. Egy földre helyezhető, mozgásérzékelős (meglehetősen masszív) eszközről van szó, amely követi a mozdulatainkat, és ennek segítségével csinálhatunk trükköket a játékban. Maga a program változatos helyszínekkel várja majd a játékosokat, egyszemélyes játékmenettel, nyolc fős (egymást a deszkán váltó) csoportos mókával, és négy fős multiplayerrel, ezen felül még free play és gyakorló mód is van a menüben, így lehetőségünk lesz, hogy kedvünkre gyakoroljuk a deszkás mozdulatokat.

A program mellé járó deszkán négy érzékelő található, tehát a lábunkkal adhatunk sebességet és a deszkán végzett mozdulatainkkal (dőlés, emelés, forgatás, sőt, még a kezünket is érzékeli a kütyü) hozhatunk létre különféle trükköket és mutatványokat. Meglepő módon az egész nagyon autentikus, főleg azért, mert ha nem vigyázunk, akkor a szobadeszkával is olyan nagyokat eshetünk, mint egy igazi gördeszkával.

A játék élvezetes, van benne kihívás, és egy teljesen új játékélményt garantál, sokkal jobbat, mint amit a Wii Fit produkál például a Skate 2 esetében.




Modern Warfare 2

A legújabb Call of Dutyból ezúttal csak egy tíz perces prezentációt hoztak össze az Activisonnél, és nem került szóba sem a egy-, sem a többszemélyes mód, a jelenlévő fejlesztők csakis a játék Spec. Ops. részére koncentráltak.

A COD 6 ezen része egy teljesen új elem, egy harmadik módozat a szingli és a multi mellett, és nem más inspirálta, mint a Modern Warfare repülőgépes, túszdrámás epizódja. Talán sokan már sejtik, hogy miről lesz szó: egy olyan játékmódról, ahol a hangsúly a gyors, agresszív játékmeneten van, és nincs más dolgunk, mint eljutni A-ból B-be. Ezeken a pályákon nem számít majd semmi, csak az adrenalin és a gyorsaság.

Az új játékmódnak lesz osztott képernyős része, játszhatjuk majd egyedül,vagy két fős online kooperatív módban. A bemutatott egyetlen pálya egyébként nagyon meggyőzőre sikeredett, az egész végigjátszása alig tartott tovább hat percnél, de nagyon intenzív, akciódús pillanatokat láthattunk, sőt, lehetőségünk volt megfigyelni a pajzsos játékmenetet is — a demóval játszó fejlesztő az egyik ellenféltől megszerezte a rengeteg lövést kibíró rohampajzsot, és annak fedezékében folytatta a játékot, egészen a pálya végéig.

A MW2 egyébként brutálisan szép grafikával rendelkezik, és a ma látott új játékmód is garantálni fogja, hogy hosszú hónapokig ne unjunk rá.

Modern Warfare 2 JátékképekModern Warfare 2 JátékképekModern Warfare 2 Játékképek

Blur

A sok zene, gördeszka és lövöldözés mellett ma végre egy autós játékot is sikerült kipróbálni, méghozzá a Blurt. Idén autós fronton elég erős a felhozatal, jön az új NFS, a Dirt 2 és a Symbian is készül egy teljesen új szimulációval. A Blur szerencsére nem ezekkel a játékokkal kíván konkurálni, hanem a száguldozást és a közösségi élményt helyezi az előtérbe. Gyakorlatilag egy arcade autóversenyről beszélünk, amelyben a valóságban is létező helyeken száguldozhatunk, úgy, hogy a pályákon mindenféle power-upokat szedhetünk fel, és azokat felhasználhatjuk a saját magunk megsegítésére, vagy az ellenfelek kiütésére. Lesz itt nitro, rakéta, pajzs, taszítós mókák, minden ami egy őrült autóversenyhez kellhet. A verseny során kezdetben mindig két power-upot vehetünk majd fel, de idővel egyre több kerülhet a birtokunkba, így egyre több lehetőségünk lesz taktikázni és kiszúrni a többi versenyzővel.

A játéknak lesz osztott képernyős játékmódja (2-4 fő) és húsz fős multiplayere, így a csapatos szórakozás garantált. A cuccban egyébként több tucat járgány kap majd helyet, mindenféle-fajta masinával nyomulhatunk majd, és több mint negyven pályán mérhetjük össze erőnket a pajtásainkkal vagy a neten kóborló egyedekkel.

A Blur PC-re is érkezik, méghozzá idén novemberben.

BlurBlurBlur

Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes

Idén nem a Force Unleashed lesz az egyetlen Star Wars játék, ami érkezik PC-re, jön ugyanis a hasonló című rajzfilm alapján készülő The Clone Wars: Republic Heroes is. A játék egy külső nézetes akcióprogram, teletűzdelve platform és logikai elemekkel, két főre optimalizálva — azaz a képernyőn egyszerre két szereplő irányítására van lehetőség. A grafika a rajzfilmben már megszokott, kissé szögletes, de stílusos vonalat követi, habár természetesen nem számíthatunk olyan minőségre, mint ahogy azt a tv-ben megszokhattuk. A játékban igen fontos szerep jut majd a történetnek, és a látottak alapján főleg a fiatalabb korosztály igényeit fogja kielégíteni ez a program.


James Cameron’s Avatar – The Game

A legújabb James Cameron-film, az Avatar játékváltozata a Ubisoft szárnyai alatt készül, és itt is egy külső nézetes akcióprogram várja majd a kalandozni, harcolni vágyókat.

A helyszín a Pandora névre hallgató planéta, amit az emberiség azért szállt meg, hogy energiaforrásokat szállítson a teljesen kiszipolyozott Földre. A játék kezdetén egy fiatal katona bőrébe bújhatunk, aki az idegen bolygón teljesít szolgálatot, és vele kell életben maradnunk a meglehetősen gyilkos flórával és faunával rendelkező bolygón. Az Avatar alapvetően egy küldetés alapú, külső nézetes shooter, amiben lehetőségünk lesz rengeteg fegyver, (földi és légi) jármű és egyéb gépezet (pl. Mini-mech) használatára, sőt, mindenféle extra képességekre is szert tehetünk, a példának okáért például kérhetünk légi támogatást, ha már nagyon eldurvul körülöttünk a helyzet. Ami a dolog pikantériája, hogy a játék egyes pontjain választás elé kerülünk, azaz ha akarjuk, akkor nem a katonával folytatjuk a programot, hanem egy őslakos válik irányíthatóvá, akinek az a dolga, hogy a földiektől megvédje a planétáját. Természetesen az új karakter is számos fegyverrel és képességgel rendelkezik majd, lesznek specialitásai is, akárcsak a katonának, csak ő nem a hadsereg, hanem a bolygó erőforrásait hívja segítségül.

Habár a játékban van változatosság, a bemutatott demó nem volt valami meggyőző, sem a látvány, sem a játékmenet szempontjából, bízunk benne, hogy a végleges verzió sokkal változatosabb lesz, mint a bemutatón látott, dzsungeles-lövöldözős részlet.

James Cameron's Avatar: The Game JátékképekJames Cameron's Avatar: The Game JátékképekJames Cameron's Avatar: The Game Játékképek

Holnap a show folytatódik, és a tegnapihoz és a maihoz hasonlóan ismét jelentkezünk majd egy nap végi beszámolóval.