A The Witcher 3: Wild Huntot még be sem fejezte a lengyel illetőségű CD Projekt RED, hiszen javában hegesztik a képeken már megmutatott Blood and Wine kiegészítőt, a játékosok nagy része már a cég következő projektje, a Cyberpunk 2077 felől szeretne friss információkat hallani.

A még Ríviai Geralt kalandjainál is monumentálisabbnak ígért sci-fi-RPG-t 2012 májusában jelentette be a stúdió egy roppant hangulatos előzetes kíséretében, amely rögvest lázba hozta a játékosokat, ám azóta sokat nem tudtunk meg a projektről. Annyi bizonyos, hogy a The Witcher 3 befejeztével több szakember már átment a Cyberpunk 2077-re dolgozni, ám, hogy hol tart a játék fejlesztés azt nem tudjuk, ebben pedig a CD Projekt RED sem adott támpontot mondjuk egy megjelenési dátum formájában.

Ugyanakkor az iDigitalTimes-nak adott interjújában a cégnél a vizuális effektusok megalkotásáért felelős Jose Teixeira nem éppen bíztató hírekkel szolgált, ugyanis elárulta, hogy jelenleg a programozók a The Witcher 3-at is mozgató REDengine 3 átalakításán dolgoznak, hogy a fejlesztői környezet készen álljon a Cyberpunk 2077 elkészítésére.

„Jelenleg a legfontosabb történés az, hogy a programozóink feldolgozzák a The Witcher 3 megalkotása során összegyűjtött észrevételeinket. Talán közhelyesen hangzik, de rengeteg dolgot tanultunk belőle, a munka végére pedig mindenkinek hosszú listája volt arról, hogy milyen új funkciókat szeretne látni a fejlesztői készletben. Éppen ezért a programozóknak elég drasztikusan át kell alakítaniuk a szoftverünket.” – mondta Teixeira.

Természetesen ne szontyolodjon el túlságosan senki, a CD Projekt RED nyilvánvalóan már rengeteg munkát fektetett a Cyberpunk 2077 megalkotásába, hiszen egy ekkora volumenű projekt komoly előkészítő munkát igényel, és persze az sem kizárt, hogy a prototípussal már elég jól állnak a szakemberek. Akárhogy is, inkább várunk egy kicsit többet, csak egy olyan minőség alkotással álljanak elő a lengyelek, mint amilyen a The Witcher 3 volt.