Sok negatív hang érte az Oculust, amióta a Facebook nagy váratlanul felvásárolta őket. Azóta is igen változatosak a hozzáállások a témában; van, aki szerint a cég eladta a lelkét az ördögnek, mások pozitívabban látják a tényt, hogy immár egy nagy társaság áll az Oculust mögött, erő- és emberforrásokkal.

„Belátva a színfalak mögé, tudván, mennyi pénzre van szükségünk és mit akarunk azzal kezdeni, azt kell, hogy mondjam, ez volt a legjobb döntés” -- szólalt meg a témában Palmer Luckey, az Oculust alapítója. „Ha az emberek adnak nekünk egy kis időt, szerintem egyet fognak érteni velünk. Mostantól egy évre mindenki -- beleértve a kétkedők népes táborát is -- visszanéz és majd azt mondja: tudjátok mit, ez volt a legjobb választás.”

Emellett megerősítette ama korábbi facebookos bejegyzését, amely szerint a kapott pénzből képesek lesznek megőrizni a cég stabilitását és autonomitását, valamint legyárthatják a kívánt egyéni alkatrészeket. És megismételte, hogy az Oculus és a Facebook ugyanazt a nagy célt kívánja elérni a virtuális platform megvalósításával.

Palmer Luckey (Oculus Rift)