Közeledik a Borderlands 3. Valószínűleg ennek apropóján döntött úgy a Sony, hogy ebben a hónapban a Sonic Mania mellé felveszi a Borderlands: The Handsome Collectiont, ezzel technikailag három játékkal megajándékozva a PS Plus előfizetőit. Merthogy ebben a 2015-ben kiadott csomagban ott lapul a Borderlands 2 és a Borderlands: The Pre-Sequel, s nyugodtan mondhatjuk, hogy tokkal-vonóval.

Második kör

A Borderlands 2 2012-ben jelent meg, akkor még a PC és az Xbox 360 mellett PS3-ra (és PS Vitára, ha már itt tartunk), a Sony jelenlegi konzolgenerációjára pont a The Handsome Collectionnel jutott el. A játék tulajdonképpen nem sokat változott az első részhez képest, csak szebb lett, kicsivel több és jóval őrültebb.

Ez valahol jó, hiszen minden megmaradt, amiért az első Borderlands-t szerettük, valahol meg egy kicsit rossz, mert az újdonság varázsa nem fog minket elbűvölni. Ennek ellenére a Borderlands 2-t még így is bátran ajánlom, mert remek játék, a looter-shooter zsáner egyik legjobbja.

A történet természetesen újfent egy Vault és a Vault Hunterek körül forog, de ebbe a sörtébe ezúttal beszáll a Hyperion gazvezére és Pandora önjelölt kiskirálya, Handsome Jack is. Ennek köszönhetően a Borderlands 2 sztorija már nem csak arról szól, hogy kinyírunk egy fél bolygót, felszedünk több tonnányi lootot és végül megpusztítunk egy gigantikus szörnyet, hanem jobban elmélyülhetünk a Borderlands világában, és még néhány csavar is akad.

Köztes megálló

A Borderlands: The Pre-Sequel bár két évvel a második rész után jelent meg, valójában előtte játszódik, afféle összekötő a két számozott epizód között, szóval akár ezzel is el lehet kezdeni Pandora felfedezését…

Ja, nem, pardon, ez a játék az első a sorozatban, ami nem eme barátságtalan világon játszódik. A The Pre-Sequel a Pandora holdjára, az Elpisre és az a körül keringő, ekkor még épülőfélben lévő Hyperion űrállomásra vezet el minket. A történet nagyjából azt meséli el, hogy hogyan lett egy lelkes alkalmazottból galaktikus lókötő – egen, a sztori igazi antagonistája ezúttal is Handsome Jack, csak itt épp azt tudhatjuk meg, hogyan lett főgonosz.

A The Pre-Sequelben a legjobb, hogy az új helyszín olyan újdonságokat is hozott, mint az alacsony gravitáció, így kicsit erőteljesebbnek érezzük a megújulást, mint a második rész esetén. Ráadásul ebben az epizódban Claptrap is játszható karakter, ami a Borderlands-rajongóknak külön öröm lehet.

Sok az egyben

A The Handsome Collection egyik legnagyobb hátránya, hogy nem tartalmazza a Borderlands első részét (ami amúgy idén áprilisban érkezett meg PS4-re a Borderlands: Game of the Year Enhanced Edition képében). Kárpótlásul minden, de tényleg minden DLC benne van, amit a Borderlands 2-höz és a Pre-Sequelhez kiadtak. Ez kereken 50 különböző bővítést jelent a két játékhoz (a java a második részhez készült), amikben van minden az új fegyverektől a skineken át a komplett küldetéssorozatokig. Ennél jobb felkészítést pedig nem is kaphatnánk a szeptember 13-án PS4-re, valamint PC-re és Xbox One-ra befutó Borderlands 3-hoz.