• Érkezik a Borderlands 3
  • A Gearbox a PAX East keretein belül leplezte le a játékot
  • Mely első pillantásra igazán ígéretesnek tűnik

Megtörtént végre az, amire a rajongók már több éve vártak: a Gearbox bejelentette a népszerű Borderlands sorozatának a folytatását. Igaz, pár hete már lehetett sejteni a dolgot (főleg Randy Pitchford félreérthetetlen Twitter üzenete után), de azért más dolog az utalgatás, és más dolog az, amikor az ember feketén-fehéren leírhatja: végre érkezik a Borderlands 3.

borderlands-mask-of-mayhem-small.jpg

A show elején Randy Pitchford segített értelmezni a tegnap kikerült teasert, és elmondta, nagyjából mit láthatunk a videóban. A tegnapi találgatások egy része beigazolódott: az anyag elején látható alakok tényleg az új játék főgonoszai, míg Mordecai és Brick társaságában valóban a felnőtt Tiny Tinát láthattuk. Az is kiderült, hogy Handsome Jack maszkja csak azért került bele a videóba, hogy kiszúrjanak velünk: a Borderlands 2 főgonosza halott, és nem is fog feltámadni.

A Show végén pedig befutott maga a trailer is, amiből csak úgy sütött a Borderlands hangulat. Kiderült, hogy a kalamajkát ezúttal egy vallási szekta okozza majd, és négy vadonat új vault hunter bukkan fel, hogy megállítsa őket. Persze a régebbi szereplők is beköszönnek majd a történet során (a trailerben gyakorlatilag minden ismerős arc feltűnt), az ő szerepük viszont egyelőre nem tisztázott. Tovább fejlődött az őrült fegyverek felhozatala is: a repertoárba immár a hatalmas mechek és a két lábon járó automata puskák egyaránt megtalálhatók.

Ennél bővebb információkat vagy pontos megjelenési dátumot nem kaptunk, de a trailer alapján így is egy igazán érdekes, elődjeihez abszolút méltó játéknak nézünk elébe.