Tegnap kiszivárgott a Far Cry 4 történetének tömör összefoglalója, amely szerint a főhős spirituális útját járva érkezik meg a fantázia szülte Kyratba, itt azonban megvilágosulás helyett polgárháborút talál. Ki gondolta volna, hogy innen egyenes út vezet a rasszizmushoz? Na, jó, nem teljesen innen indult, a felháborodások a bejelentés napján közzétett dobozkép megpillantásával kezdődtek.

Néhány ember ugyanis a lenti képet látva rasszizmust kiáltott, hiszen egy fehér bőrű, szöszi fickó tartja a kezét egy sötétebb bőrű -- egyesek szerint a játékosok által irányítható karakter --, térdeplő figura fején. Alex Hutchinson, a Far Cry 4 kreatív direktora imigyen reagált a vádakra Twitter-oldalán: „hogy egyértelmű legyen az elhamarkodott következtetéseket levonóknak: a szöszi nem fehérbőrű, a másik pedig nem a játékos.”

Nos, igen, azért eléggé jól látszódik a rózsaszín ruhás figura arcán, hogy nem skandináv felmenőkkel áldotta meg a rajzoló keze, szóval hogyan jött ki ebből a „fehér ember” jelző, az jó kérdés. Két ázsiai embert ábrázol a kép, így kevéssé valószínű, hogy rasszista elképzelések vezérelték az alkotót.

far-cry-4-box.jpg