• Az Insomniac nem bízta a véletlenre a Marvel's Spider-Man 2 fejlesztését
  • Még valódi gyíkokat is vizsgált a csapat Lizard megalkotásához
  • Erről a vezető művész, Jacinda Chew értekezett
  • A jól ismert gonosztevő azonban több szempontból is különbözik a kisebb társaitól

Vannak olyan stúdiók, melyek nem érik be annyival, hogy csak a szükséges minimumra törekednek a játékaik fejlesztése során. Erre a legjobb példa talán a Rockstar Games, hiszen a Red Dead Redemption 2-ben máig olyan részleteket fedeznek fel a rajongók, amelyekre nem is gondolnánk. A Sony belsős stúdióit sem kell félteni ilyen szempontból, hiszen a Naughty Dog is alapos műgonddal tervezi meg az alkotásait (ez meg is látszik a fejlesztési időn), ebbe a sorba pedig az Insomniac Games is beállt, az október 20-án érkező Marvel's Spider-Man 2 munkálatai alatt ugyanis még arra sem sajnálták az időt a készítők, hogy valódi gyíkokat vizsgáljanak az egyik jól ismert gonosztevő megalkotásához.

Erről a csapat vezető művésze, Jacinda Chew értekezett a PlayStation hivatalos oldalán, kiemelve, hogy Lizard (Gyík) tervezésekor igyekeztek törekedni arra, hogy az minden részletében megfeleljen a valódi állatoknak. Végül azonban mégis meg kellett változtatni egy fontos tényezőt, méghozzá azért, mert az emberek nem feltétlenül tudják, hogy miként is fest egy igazi gyík. "Rengeteg gyíkbőrt néztünk meg a kutatáshoz" – árulta el Chew. "Az állatok bőre a való életben nagyon száraz, ám a többség, aki megnézte a mi verziónkat, azt mondta, hogy nem elég nyálkás. Ez pedig elég sok dolgot elárul arról, hogy mit is gondolnak az emberek ezekről a teremtményekről. Pókember ellenfelének tehát gyíkbőre van ugyan, de valójában sokkal fényesebb, mint az igazi állatok esetében." – tette hozzá. Emellett azt is elárulta, hogy ellátták néhány tüskével a gonosztevőt, mivel a valódi gyíkok egy része meglehetősen aranyosnak tűnik, ami nem igazán működött volna ebben az esetben. Lizard szemét pedig a macskákéról mintázták, így az reagálni fog a fényhatásokra – méghozzá valós időben, hála a PS5 erejének. Ez a meglehetősen apró részlet bizonyára elég kevés embernek fog feltűnni, ám ez is jól mutatja, hogy mekkora alapossággal készült az ősz egyik legnagyobb dobása, amelytől minden bizonnyal mi is dobunk majd egy hátast.

Októberben újra behálózza a szívünket a barátságos és közkedvelt Pókember! Jön a Marvel's Spider-Man 2, amit már előrendelhettek a Konzolvilágnál!