• Új stream oldalt fejlesztett a Google
  • Neve: YouTube Gaming
  • Először csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban fog működni

Élő játékstreammel foglalkozni ma már főállásnak is beillik, bár közvetítés közben is történhet olyan, ami a nézők lelkivilágát megnyomja. Eddig kizárólag az Amazon által felvásárolt Twitch.TV-n keresztül volt lehetséges ezt megtenni, azonban a Google, ami szintén hajtott a Twitch-re, most önálló csatornát indít YouTube Gaming néven.

A Twitch.TV persze nem ijedt meg, ilyen viccessen reagálta le a dolgot.

youtube-gaming-twitchtv.jpg


Hogy mit fog kínálni a YouTube Gaming, arról Alan Joyce termékmenedzser beszélt: "A YouTube Gaming azért készült, hogy egy helyre terelje a legjobb játékokat és játékosokat, és több videót kínáljon, mint bármely más oldal. Az Asteroidstól a Zeldáig, több, mint 25 ezer játéknak lesz egy saját oldala, ahol meg lehet találni majd az adott címhez tartozó legjobb videókat és élő streameket." A játékkiadóknak is saját oldalaik lesznek a rendszeren belül.

A YouTube Gaming két részből fog állni: egy okoseszközökre letölthető alkalmazásból, és egy dedikált weboldalból. Előbbivel például csatornákra lehet feliratkozni, de arra is figyelmeztet majd, ha közeledik az élő közvetítés tervezett ideje, vagy éppen valaki más új videót töltött fel.

A weboldalon pedig a Games, Feed, és Channels fülökön keresztül lehet válogatni a tartalmak közül, illetve a My Games részben meg lehet mondani a szolgáltatásnak, hogy milyen műfajok és játékok iránt érdeklődik a felhasználó, így a rendszer mindig személyre szabott ajánlásokat tud adni.

A YouTube Gaming idén nyáron indul el Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, majd fokozatosan megjelenik mindenhol.

Szerintetek meg fogja szorongatni a Twitch.TV-t az új oldal? Írjátok meg kommentben!

youtubegamestreaming-600x278.png