• Parteri kapcsolatba lépett a Bungie és a NetEase
  • A kínai cég 100 millió dollárt fektetett a stúdióba

A Destiny-, és Halo-játékokról ismert Bungie bejelentette, hogy komoly partneri kapcsolatot épített ki a kínai illetőségű NetEase-zel, akik azonnal 100 millió dollárt fektettek a cégbe. Ezzel elegendő tőkéhez jutott a stúdió, hogy vagy egy új AAA-kategóriás játék fejlesztésébe kezdjen, vagy akár saját maga fedezze címeinek kiadását és nem utolsó sorban belépőt jelenthet a rohamosan növekedő kínai játékpiacra.

„Örömmel jelentjük be, hogy stúdiónk és a NetEase partneri kapcsolatba lépett, mely segítséget nyújt abban, hogy új irányokat fedezzünk fel. Az iparban szerzett tapasztalataik új világok építésében segíthetnek, melyek régi és új játékosainkat egyaránt várják majd. Segítségükkel külön csapatokat indíthatunk, és életre kelthetjük ambícióinkat” - áll a Bungie közleményében.

Ez persze nem jelenti azt, hogy állva hagynák a Destiny 2 támogatását, a Bungie biztosított mindenkit, hogy továbbra is együttműködnek az Activison-nel a kiadó történetének legsikeresebb PC-s rajtjával büszkélkedő játékon, és véghez viszik további terveiket.

destiny-2-cayde-listen.jpg