A Polygon jelentése szerint 173 játékot távolítottak el a Steamről, melyek javát egy stúdió, a Silicon Echo Studios és annak állítólagos alteregója, a Zonitron Productions döntött a Steam piacterére. Rendkívüli termékenységről tettek tanúbizonyságot: a Silicon Echo például az elmúl két hónap alatt mintegy 86(!!) játékot lapátolt az áruházba a Steam Direct segítségével. Ráadásul a rendszert megkerülve, egyetlen 100 dolláros befizetés mellett több címet is kiadtak.

Ahhoz persze, hogy ilyen mennyiségű vackot készíthessenek, szabadon felhasználható, újrahasznosított modellekkel, textúrákkal és hangokkal (úgynevezett assetekel) dolgoztak. Nem volt ritka az sem, hogy gyakorlatilag ugyanaz a játék minimális változtatásokkal, több különbőző címen jelent meg. Második bevételi forrásul pedig a különböző bundle-ökben bagóért vagy ingyen kiszórt játékoknál azok Steam kártyáinak eladásából érkezett.

Ha esetleg azon “szerencsések” közé tartozol, akinek van a Studio Echo-tól vagy a Zonitron Productions-től vásárolt játéka, ne aggódj: játszhatsz még a játékcsodával, csak a kártyák nem érnek semmit. Hogy képet is alkothassunk arról, milyen csodákat kínált nekünk a fejlesztő, tessék egy trailer: