• A Fight of Gods előző héten jelent meg
  • A választható karakterek között szerepel Jézus, Buddha és sok más vallás kulcsfigurája is
  • A maláj kormány a játék visszavonását követelte
  • Mivel ez nem történt meg, blokkolták a Steamet az egész országban

Évről-évre egyre több játék jelenik meg a Steamen, és ha ekkora a felhozatal, elkerülhetetlen, hogy valamelyik cím valakinél ki ne vágja a biztosítékot. Pontosan ez történt múlt héten is, mikor több maláj vallási vezető nemtetszését fejezte ki egy frissen megjelent programmal kapcsolatban. Az eléggé kifejező nevű Fight of Gods egy 2D-s verekedős játék, melyben különböző vallások kulcsfiguráival eshetünk egymásnak, a választható karakterek között pedig megtaláljuk Jézust, Buddhát és Odint is.

Mint a malájok mondják, a játék a vallások közti agressziót és erőszakot hirdeti, ezzel az üzenettel ők pedig semmiféleképp nem tudnak egyetérteni. Panaszukat a kormány is jogosnak találta, ezért felszólította a Steamet, hogy egy napon belül távolítsák el a Fight of Gods-t a malajziai kínálatukból. Miután ez nem történt meg, életbe léptették a beígért retorziókat. A helyi játékosok így a már megvásárolt címeikhez továbbra is hozzáférnek, az áruházban viszont nem tudnak újabb játékokat vásárolni.

A Valve nem sokkal a tiltás életbe lépése után közleményt adott ki, amiben kijelentették, hogy tudnak a kialakult helyzetről, és jelenleg is a megoldásán dolgoznak. Mint mondták, a problémás címet már eltávolították a maláj áruházból, jelenleg pedig a kormánnyal tárgyalnak, hogy visszatérhessen minden a normális kerékvágásba.