• Még idén debütál az HBO Max műsorán az Evil Dead Rise
  • Lee Cronin (A gyermek) rendezi a filmet
  • Ezúttal egy Los Angeles-i házban játszódik démoni történet 

Októberben ünnepelte negyvenedik születésnapját az egyik legkreatívabb és legnagyobb fordulatokat leíró horror széria, az Evil Dead – Gonosz halott. Sam Raimi trilógiáját 2013-ban egészítette ki Fede Álvarez egy kevésbé sikerült remake-kel, amit viszont az új epizód feledtethet. A munkálatokban kreatív producerként részt vesz a legendás direktor is (Raimi egyébként a Doctor Strange új epizódjával jelentkezik hamarosan).

Az Evil Dead Rise rendezői székébe A gyermekkel nem a legsikeresebben vizsgázó Lee Cronint sikerült megszereznie a produkciónak. Fontos változást hoz a szériában, hogy Bruce Campbell nem tér vissza Ash Williams szerepében, illetve az új film nem is erdei házikóban, hanem egy városi felhőkarcoló zárt terében játszódik majd. Jó hír ugyanakkor a rajongóknak, hogy a film a korábbi epizódokhoz hasonlóan megkapta a legszigorúbb, R-es korhatár-besorolást.

mv5byzfindnmotgtzgiyzi00otazlthlntutmgi1mzzimtljyji2xkeyxkfqcgdeqxvyodkxndqwndkv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A hivatalos szinopszis szerint Beth fáradságos utazását követően meglátogatja nővérét, a három gyermekét egyedül nevelő Ellie-t. A cselekmény utóbbi szűkös Los Angeles-i lakásából indul, amikor a testvérek örömteli találkozását egy démonokat elszabadító könyv felbukkanása töri meg. Ellie az anyaság legsötétebb rémálmaival néz majd szembe az HBO Maxen debütáló film során. Ti várjátok már az új epizódot?