• 2023. március 31-én debütál a Sikoly 6
  • Visszatér Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpárosa
  • Ismét James Vanderbilt és Guy Busick írják a forgatókönyvet
  • A Sikoly 5-ről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Azt már premier után hamar bejelentették, hogy Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett (Aki bújt és a V/H/S) tovább írhatják a Sikoly sikeresen feltámasztott történetét, nemrég pedig azt is bejelentette a Paramount és a Spyglass Media, hogy 2023. március 31-én kerül majd mozikba a hatodik epizód. Egy héttel leszünk a John Wick 4 bemutatója után, ami arra enged következtetni, hogy nagy presztízsharc várható a két produkció között.

A kritika kifejezetten elégedett volt a 25 millió dolláros gyártási költségből 139,5 milliós bevételt hozó Sikollyal, ami úgy tudott új fejezetet nyitni a szériában, hogy vállalta Wes Craven örökségét. Összességében fordulatos, fiatal generációra fókuszáló film született, miközben pont azt kapták a rajongók, amit a korábbi epizódok alapján várhattak. A rendezőpáros mellett visszatér a folytatásra a két forgatókönyvíró, James Vanderbilt és Guy Busick is.

mv5bzgi5owvhzdktowe4zi00ntflltk0ytutowfhztmznzg0nwuwxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Variety értesülései szerint nyáron kezdődik a véresnek ígérkező film forgatása, aminek történetét egyelőre hétpecsétes titokként őrzik. A Sidney-t alakító Neve Campbell korábban elmondta, hogy szívesen részt venne a munkálatokban, az újonnan bevezetett karakterek sorsát viszont homály fedi. Fájdalom ugyanakkor, hogy a friss epizódban távozott egy a széria tartóoszlopának számító figura.