• 2023. március 24-én debütál a John Wick 4
  • Clancy Brown a High Table köreihez tartozó karaktert alakít majd
  • Keanu Reeves professzionális és humánus viselkedéséről is beszélt

Noha egy ideig párhuzamosan tervezték bemutatni a Mátrix: Feltámadásokat és a John Wick 4-et, ez a terv hamar szertefoszlott. Miközben Lana Wachowski rendezése kis túlzással szenved a jegypénztáraknál, a népszerű akciószéria következő epizódját idén májusról 2023. március 24-re halasztották. A premier távolinak tűnik tehát, addig is szivároghat azonban néhány információ az egyelőre foghíjasan ismert történettel és karakterekkel kapcsolatban.

mv5bmtu2nja3otcwnl5bml5banbnxkftztgwmtmymdeynzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az alkotók által sokszorosan méltatott Clancy Brown például Collidernek beszélt kicsit a produkcióról. Elmondta, hogy a nemzetközi alvilági szervezeteket összefogó High Table képviseletében jelenik meg karaktere, amivel Wick az új epizódban összeszűri a levet. „Illetve több olyan szituációban szerepelek, amikről vitatnám, hogy akciójelenetek lennének” – tette hozzá. Kiderült továbbá, hogy Bill Skarsgård oldalán is látjuk majd párszor, és közös jeleneteik rögzítését kifejezetten élvezte Brown.

clancy-brown-john-wick-4.jpg
(A kép forrása: Collider)

A 62 éves színész, akit a Dexter: New Blood epizódjaiban láthattatok utoljára, a főszereplő professzionális hozzáállásáról is beszélt. „Ott voltam Lance [Reddick] utolsó estéjén, […] mert találkozni szerettem volna vele. És minden Keanuval kapcsolatos pletyka teljesen igaz, maximálisan helyénvaló. Keanu elhatározta, hogy eljön és megünnepli kicsit Lance-t az utolsó felvételekor, ami nagyon szép volt. Jó ember. Ez a Reeves jó ember.”

07956f40-77c4-11e9-9073-657a85982e73.jpg
(A kép forrása: IndieWire)

A Berlinben, Párizsban, Japánban és New Yorkban forgatott epizód minden korábbinál fordulatosabb cselekményt és izmosabb szereplőgárdát ígér. A fentebb emlíett Brown és Bill Skarsgård (Stephen King: AzCastle Rock) mellett a japán-brit popsztár Rina Sawayama, Shamier Anderson (A potyautas), Ian McShane (Deadwood) és a Mortal Kombat Skorpiójaként megismert Hiroyuki Sanada is feltűnik, egyelőre ismeretlen szerepekben. Azt viszont tudjuk, hogy Donnie Yen (Zsivány Egyes, Mulan) a címszereplő barátját, Lance Reddick pedig továbbra is kutyáinak gondozóját, Charont alakítja, míg Wick ellenfelét egy chilei harcművész-kaszkadőr, Marko Zaror (Alita: A harc angyala) formálja meg. A források szerint Hagakure címe epizódot még egy felvonás biztosan követi. Ti várjátok már a premiert?