• Hamarosan felkerül az HBO GO műsortárába a Mulan
  • A remake az eredetinél realisztikusabb, komolyabb hangvételű alkotás
  • A rendezői székben Niki Caro (MenedékTerepfutás) ül

A tavalyi enyhítések révén a magyar mozikba is eljutott a Mulan élőszereplős remake-je, a járványügyi helyzet miatt azonban valószínűleg az érdeklődők töredéke látta csupán nagyvásznon a Disney filmjét. Most ismét bemutatják nálunk a Mulant, ám a hamarosan újranyitó mozik helyett az HBO GO kínálatában debütál Niki Caro (MenedékTerepfutás) rendezése.

A remake kicsit újragondolja az eredeti animációs mese történetét. Realisztikusabb és komolyabb hangvételű alkotás született, aminek jegyében kikerült a történetből Mushu sárkány, míg a címszereplőt határozottabb nőként mutatják be. Az alapszituáció ugyanakkor váloztatlan maradt: idős és beteg apja helyett Mulan vonul be – férfinak kiadva magát – a seregbe, hogy harcoljon a Kínára támadó hunokkal.

mulan-2020-disney-remake-trailer-release-date.jpg

A főszerepre tudatosan egy még ismeretlen színésznőt, a kínai-amerikai Yifei Liut kérték fel. Mellette azonban feltűnik a filmben a Zsivány Egyes vak szerzetese, Donnie Yen, míg a császár szerepében Jet Li (The Expendables - A feláldozhatók) látható. Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdetett az HBO GO, a magyar feliratos előzetest viszont alább láthatjátok.