• Steven Spielberg rendezőként remake-eli a West Side Story-t
  • A New York-i bandák etnikai alapú harcában felőrlődő szerelmespár történetét az ötvenes években hagyja
  • Premier december 10-én

A hajnalban rendezett Oscar díjkiosztó alatt a Fox közzétette Steven Spielberg új filmjének első előzetesét. A legendás rendező a West Side Story-t remake-eli, jóllehet – amint az a lentebb látható trailerből is kitűnik – a cselekményt nem helyezte modern közegbe, hanem meghagyta az ötvenes évek díszletei között. Ennek ellenére kíváncsian várjuk a New York-i bandák etnikai alapú harcában felőrlődő szerelmespár újragondolt történetét.

mv5botczzwrjmjutowm3mi00mdjlltljotmtzjeyzwuwzde0mdayxkeyxkfqcgdeqxvyntk5ntqzndiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Arthur Laurents színpadi művéből az Angyalok Amerikában és a Lincoln szkriptjét is jegyző Tony Kushner írt forgatókönyvet. A film megtartja Leonard Bernsetin ikonikus eredeti zenéjét, a szimfonikusokat a fiatal karmester generáció neves képviselője, Gustavo Dudamel vezényli. Amerikában december 10-én debütál a musical.

Spielberg egyébként a West Side Story után önéletrajzi ihletésű filmmel jelentkezik majd, de producerként részt vesz a 2022 júniusában debütáló Jurassic World 3, a tervek szerint rá egy hónapra érkező Indiana Jones 5 és egy netflixes Stephen King-sorozat munkálataiban is. Ti melyik filmjét várjátok a legjobban a nagy történetmesélőnek?

steven-spielberg.jpeg