• Arizonai gyerekkorából merít ihletet új rendezéséhez Steven Spielberg
  • A filmbéli édesanya szerepét Michelle Williams (Kék valentin) kaphatja

West Side Story adaptációja legkorábban év végén kerül mozikba, ám addig sem unatkozik Steven Spielberg. Producerként részt vesz egy netflixes Stephen King sorozat készítésében, ill. visszatér a rendezői székbe. A legendás direktor ezúttal személyes hangvételű filmen dolgozik, amit arizonai gyerekkora inspirált. Spielberg már korábbi történeteihez és karaktereihez is merített ihletet fiatal éveiből, jelenlegi filmterve azonban szorosabban kötődik előéletéhez.

A forgatókönyvet állandó szerzőtársával, Tony Kushnerrel (Lincoln, Angyalok Amerikában) közösen írják, ami azért is érdekes, mert Spielberg a 2001-es A. I. Mesterséges értelem óta nem jegyzett egyetlen szkriptet sem. A forgatás nyáron kezdődhet, a Deadline értesülései szerint pedig már a filmbéli édesanya szerepéről is tárgyalnak Michelle Williams (Kék valentin) színésznővel.

2017-ben egyébként az HBO forgatott egy dokumentumfilmet Steven Spielberg életéről. Jelen alkotásban azonban a rendező saját nézőpontja érvényesül. És bár édsanyja ihlette a filmbéli szülő alakját, önálló és eredeti karaktert láthatunk majd. Vagyis nem tisztán saját élettörténetét fogja elmesélni nekünk az amerikai filmkészítő.

steven-spielberg.jpeg