A nyári kánikulát már csak a szűkös filmfelhozatal miatt sem a mozikban tölti legszívesebben a közönség. Augusztus első premiernapján például mindössze két új produkció kerül vászonra, jóllehet széles körben várt alkotásokról van szó. Debütál Brad Pitt 18-as karikás thrillerparódiája és a nyár első magyar romantikus vígjátéka. Ti mit választotok hétvégére? Írjátok meg kommentben!

bullet-train.jpg
(A kép forrása: Filmtekercs)

Gyilkos járat

  • Műfaj: thriller / vígjáték
  • Rendező: David Leitch (Deadpool 2Halálos iramban: Hobbs és Shaw)
  • Főszereplők: Brad Pitt, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry és Joey King
  • Történet: Katica megbízója fogadkozik, hogy feszültségmentes feladatra küldi őt, de aztán kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű elhozni az ominózus táskát a Tokió-Kyoto gyors száguldó szerelvényeiről. Halálos ellenfelek találkoznak a vonaton, akik hamar ráébrednek, hogy küldetésükben van valami közös.

Együtt kezdtük

  • Műfaj: romantikus vígjáték
  • Történet: Valaha osztálytársak voltak, azonban ballagás óta nem találkoztak egymással. Az egykori románcok megfagytak, félbeszakadtak. Vagy ahogy a produkció hangvételét tükröző hivatalos leírásban olvashatjuk: „érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek!” Amikor tíz év elteltével egyikük esküvőjén újra találkozik a 12. c osztály, ismét felforrósodik a levegő. Régiúj szerelmek szövődnek a Balaton partján, de vicceknek, beszólásoknak és hazugságoknak sem leszünk híján.

Kerékgyártó Yvonne, a sokszorosan méltatott FOMO írónője ül a rendezői székben, akinek az Együtt kezdtük az első nagyköltségvetésű egészestés munkája. Örömteli, hogy számos fiatal színészpalánta kapott lehetőséget a produkcióban. A Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói mellett feltűnnek legendás művészek, Jordán Tamás, Szacsvay László és Mucsi Zoltán is.

Az elmúlt hetek legizgalmasabb premierjeit itt láthatjátok, míg az idei magyar vígjátékokról itt olvashattok.