Szerencsére még tart a nyár, az immár hazánkban is elérhető Disney+ pedig több izgalmas produkcióval készül a következő hetekre. Összegyűjtöttük nektek a szolgáltató legjobban várt augusztusi premierjeit.

diego-luna-cassian-andor-tall-a.jpg
(Cassian Andor, az új Star Wars sorozat főhőse. A kép forrása: Star Wars világa Blog)

Lightyear – premier: augusztus 3.

  • Műfaj: sci-fi / animációs
  • Történet: A Disney és a Pixar új Toy Story filmet készített, aminek középpontjában Buzz Lightyear kapitány áll. Hősünk egyszerű tesztrepülésre indul macskájával, ám egy hiperugrást követően elveszti a kapcsolatot a Földdel és Marsra emlékeztető idegen bolygóra téved. Buzz mielőbb szeretne hazajutni, ám előtte a helyi lakosságnak segít legyőzni az elpusztításukra törő gigantikus robotokat.

Az izgalmasnak tűnő film forgatókönyvét a Szörny Rt., a Fel!, az Agymanók és az Oscar-díjas Lelki ismeretek rendezője, Pete Docter jegyzi, akitől egyébként a Toy Story és a Wall-E története is származik.

Préda (Prey) – premier: augusztus 5.

  • Műfaj: katasztrófafilm / sci-fi
  • Történet: A háromszáz évvel ezelőtt játszódó film főhőse a komancs indiánok képviseletében Naru, míg ellenfele a jól ismert szörnyeteg, aki ezúttal a megszokottól eltérő fegyverarzenállal tűnik fel Észak-Amerikában. Dan Trachtenberg rendező elárulta, hogy a Ragadozó nem fogja használni ikonikus plazmafegyverét, mivel az túlságosan erőssé tette volna a kézműves fegyverekkel felszerelkezett őslakosok ellenében. Előkerülnek azonban más kütyük a filmben.

Amazon: Ügyvéd (She-Hulk) – premier: augusztus 17.

  • Műfaj: szuperhősfilm
  • Történet: A képregények hasábjain 1980-ban jelent meg Jennifer Walters, Hulk unokahúga, a szuperemberekkel kapcsolatos jogi esetekre specializálódott ügyvédnő. A Disney+ sorozatában a Tatiana Maslany (Perry Mason) alakította címszereplő maga is kivételes képességekre tesz szert, súlyos sérülését követően ugyanis megkapja Bruce Banner vérét. Mark Ruffalo karaktere és She-Hulk hasonló módon képes átalakulni, ám Jennifer mindvégig képes megőrizni emberi tudatát. Eleinte ugyan irtózik új életétől, idővel azonban felismeri erejének áldásos hatásait.

Andor – premier: augusztus 31.

  • Műfaj: sci-fi / fantasy
  • Történet: A Star Wars univerzum új perspektíváját ismerjük meg Cassian Andor kalandjain keresztül. A birodalom ellen fellángoló lázadás történetét láthatjuk, amikor egyre több ember és bolygó csatlakozik az ellenálláshoz.

Ti mit vártok augusztusban? Írjátok meg kommentben!