Bőven el leszünk eresztve magyar vígjátékokkal augusztusban és ősz elején. Hamarosan ellepik a mozivásznat a vakációzó hősök. Lássuk, pontosan milyen produkciók és mikor érkeznek majd.

Együtt kezdtük – augusztus 4.

Valaha osztálytársak voltak, azonban ballagás óta nem találkoztak egymással. Az egykori románcok megfagytak, félbeszakadtak. Vagy ahogy a produkció hangvételét tükröző hivatalos leírásban olvashatjuk: „érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek!” Amikor tíz év elteltével egyikük esküvőjén újra találkozik a 12. c osztály, ismét felforrósodik a levegő. Régiúj szerelmek szövődnek a Balaton partján, de vicceknek, beszólásoknak és hazugságoknak sem leszünk híján.

Örömteli, hogy számos fiatal színészpalánta kapott lehetőséget a produkcióban. A Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói mellett feltűnnek legendás művészek, Jordán Tamás, Szacsvay László és Mucsi Zoltán is. Kerékgyártó Yvonne, a sokszorosan méltatott FOMO írónője ül a rendezői székben, akinek az Együtt kezdtük az első nagyköltségvetésű egészestés munkája.

Szia Életem! – augusztus 25.

Barna egykor sikeres író volt, mára azonban celebként sem kíváncsi rá a média. Kiadója tíz napot ad neki, hogy leadja új kéziratát, különben szerződést bontanak vele. Nem jön az ihlet, ráadásul beállít volt párja, hogy rábízza közös gyereküket, Samut, akivel hősünk nem is tartja a kapcsolatot. Barna összeköti a kellemest a hasznossal: fiával szerzett friss élményeit írja meg. Fantáziavilágában visszaköszönnek a hétközben felbukkanó személyek, köztük barátja, futó kapcsolata, orvosa és a szomszéd asszony, csak épp valamennyien kapnak egy mesés tulajdonságot. Közös történetük végére azonban más lezárást szán apa és fia.

Főszerepben Pásztor Várady Mór és Thúróczy Szabolcs, aki az egyik jelenetben Pókember módjára mászik falat, hirdeti a produkció. Feltűnik a kamera előtt Vékes Csaba, Kovács Patrícia, Elek Ferenc és Básti Juli is. A rendezői székben Rohonyi Gábor, a Konyec és a Brazilok alkotója ül.

Nyugati nyaralás – szeptember 15.

A nyolcvanas évek derekán játszódó film főhőse, Maurer Gyuri, az ügyeskedő veszprémi autószereplő. A pártvezetők Ladái is az ő keze alatt nyernek új formát, így amikor családja nyaralás előtt áll és a Riviéra lázában ég, nyugodtan várják útleveleiket. Csakhogy négy helyett csupán három irat érkezik, és Gyurinak kiskaput kell találnia. Kölcsönveszi egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját, és nyugatról érkező turistáknak adják ki magukat, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem sejtik, hogy a „kölcsönvett” kocsival egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

Nagykarácsony alkotóinak új filmjében Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szőke Abigél, Tóth Mátyás, Patkós Mártos, Szervét Tibor és Péterfy Bori alakítják a főszereplőket.

Ti melyiket várjátok leginkább? Írjátok meg kommentben!