Hosszú távollét után az Insomniac Games első nem PlayStation-exkluzív játéka, az Overstrike újra életjelet adott magáról. Amíg a játékot nem láttuk, a fejlesztők keményen dolgoztak azon, hogy a koncepciót megreformálva egy igazán élvezetes játékot tegyenek le az asztalra. Megszületett hát a Fuse, mely megtartotta az eredeti játék alapjait, ám kevesebb humorral, egy komolyabb történetet igyekszik felvázolni egy különleges egységről, mely a világ számos pontját bejárva igyekszik megmenteni Földünket.

A játék sava-borsa természetesen továbbra is a kooperatív akció, s minden, ami a programban van, ezt a fajta szórakozást szorgalmazza: négy, eltérő tulajdonságokkal rendelkező, s így a csatatéren különböző szerepeket betöltő karaktert kapunk, a feladatok pedig mind olyanok, melyek együttműködést igényelnek. Persze, egyedül is végig lehet vinni a játékot, de az nem ugyanaz…

Az alábbi videóban az Insomniac Games vezérigazgatója, Ted Price mesél a játékról, bemutatva a karaktereket, azok képességeit, illetve végigvezetve minket az egyik korai küldetésen.