• Összesen 2,263,373 dollárt hozott az idei Awesome Games Done Quick
  • A bevételt a Prevent Cancer Foundation kapja
  • A 181 végigjátszás visszanézhető Youtube-on is
  • A Summer Games Done Quick június 24-én indul 

A tegnapi napon véget ért az Awesome Games Done Quick 2018-as felvonása, és az eddig napvilágot látott adatok alapján az esemény sikeresebb volt, mint valaha. Maga az Awesome Games Done Quick (illetve társrendezvénye, a Summer Games Done Quick) egy jótékonysági rendezvény, ahol speedrunnerek viszik végig a legkülönfélébb játékokat, miközben a stream nézői adakozhatnak különféle jótékony célokra. Az idei rendezvény bevételeit például egy az egyben a Prevent Cancer Foundation kapja, mely a rák megelőzésével és korai diagnosztizálásával foglalkozó nonprofit szervezet.

Ha kicsit részletesebben is belemegyünk a számokba, látható, hogy az összbevétel 2,263,373 dollárra jött ki, mely körülbelül 40 ezer dollárral veri a tavalyi bevételt, és egyben új rekordot is jelent a rendezvény történelmében. A legnagyobb adomány a Twitch feliratkozóitól jött, ez körülbelül 108 ezer dollár volt, míg az adományok száma a tavalyihoz képest durván ezerrel nőtt meg.

Ami a végigjátszásokat illeti, ezekből 181 volt az esemény alatt, de ha esetleg lemaradtatok volna valamelyikről, nem kell félni, hiszen a szervezők folyamatosan töltik fel őket Youtube-ra. A következő ilyen esemény pedig a Summer Games Done Quick lesz, mely június 24-én indul, és július 1-ig tart majd.

awesome-games-done-quick-2018.jpg