Az esport természetesen most tavasszal sem hiányzik majd a MondoCon - PC Guru Show programfelhozatalából: összesen hat játékban rendeznek kisebb-nagyobb versenyeket. Jöjjenek ezek kapcsán a legfontosabb tudnivalók!

League of Legends

A League of Legends kupa online elődöntőjébe a Team Plague, kto pl sejtem polski, LvL Ip Esport, Gamerzone & BoL négyes kvalifikálta magát, ahol múlt hétvégén döntöttek arról, ki lesz az a két csapat, akik összecsaphatnak majd az élő fináléban. Végül a Team Plague, illetve a Gamerzone & BoL számára jött össze ez a bravúr, így ők azok, akik május 4-én egymásnak esnek majd a Mondoconon - az első helyezett nyereménye 75 ezer forint, a másodiké pedig 25 ezer forint lesz.

  • Döntő: május 4. (szombat), 11:00

lol190428.png

Brawl Stars

A Clash Royale készítőinek legújabb mobilos sikere, a Brawl Stars is versennyel jelentkezik a MondoConon, melynek döntőjét szombat késő délután láthatjátok majd a gamer színpadon.

  • Döntő: május 4. (szombat), 17:00

brawl190428.jpg

Hearthstone

A Hearthstone esetében szintén múlt hétvégén zajlottak az elődöntők, ahol Wuncler, Huby, Kalbasz és Naerro küzdöttek meg a két továbbjutó helyért. A dupla kieséses rendszerű elődöntőről végül Wuncler és Huby kvalifikáltak, így ők játszhatnak majd egymással élőben a május 5-én esedékes fináléban a MondoConon. Az első helyezett itt 35 ezer forintot, a második pedig 15 ezer forintot vihet majd haza.

  • Döntő: május 5. (vasárnap), 11:00

hearthstone190428.jpg

Magic: The Gathering Arena

A kártyás műfaj szerelmeseinek érdemes lesz maradniuk még egy kicsit a színpadnál a Hearthstone-döntő után, bepillantást nyerhettek ugyanis a világhírű TCG-n alapuló Magic: The Gathering Arena játékmenetébe egy bemutatómeccs keretein belül, két profi játékos részvételével.

  • Showmatch: május 5. (vasárnap), 13:00

magic-showmatch.jpg

Gran Turismo Sport

A versenyzés szerelmesei hazánk legjobb Gran Turismo Sport pilótáinak szurkolhatnak majd a helyszíni nyolcas döntőben, melybe hat profi játékos (Blazsán Patrik, Báder Benjamin, Vida Benedek, Mihalidesz Máté, Riba Krisztián, Bodis Dávid) mellett szarka996 és McGee085 kvalifikálták még magukat. Ők két felvonásban igyekeznek majd a legjobb köridőket az aszfaltra tenni - az első helyezett díja 70 ezer forint, a másodiké 40 ezer forint, a harmadiké pedig 20 ezer forint lesz.

  • Döntő: május 5. (vasárnap), 14:30

gtsport190428.jpg

Apex Legends

A battle royale műfaj legújabb sikercíme, az Apex Legends sem maradhat ki az esport-felhozatalból. Előzetes selejtezők helyett itt a helyszínen lehet majd nevezni, méghozzá vasárnap délután, amikor is értékes nyereményekért zajlik majd a küzdelem.

  • Döntő: május 5. (vasárnap), 15:30

apex190428.jpg

Mindkét nap érdemes lesz tehát kilátogatni, hiszen változatos programok várnak majd rátok esport fronton is.