Emlékszik még valaki a 2006 tájékán bejelentett Metro 2033-ra? Valószínűleg nem sokan, így felfrissítendő a megkopott emlékeket elárulom, hogy az ukrán 4A Games csapata Dimitrij Glukovszkij azonos című regényét dolgozza fel, melyben egy orosz fickót alakítunk, aki a világvége után a Moszkvát behálózó metróalagutakban tengeti életét -- és talán mondanom sem kell, nem egyszerű a túlélés. A járatokban ugyanis mindenféle szörnyűségek ólálkodnak, a felszínen pedig még ennél is rosszabb a helyzet, így tehát az egyetlen menedéket a metróállomásokban kialakított „városok ” jelentik, ahol élelemre, barátokra és ami a legfontosabb, lőszerre tehetünk szert.

A horror- és szerepjátékos elemekkel gazdagon teletűzdelt FPS-nek az eredeti tervek szerint valamikor 2008-ban kellett volna megjelennie, de mint ahogy azt láthatjuk, ez nem történt meg, ám szerencsére már nem kell sokat várni, ugyanis a THQ felkarolta játékot, és 2010 elején meg is fogják jelentetni Xbox 360-ra és PC-re.

Utóbbi platformon egyébként az ígéretek szerint a valaha látott legszebb grafikával és legjobb PhysX effektekkel fogunk szembesülni. Úgy legyen!