A programot még 2009-ben jelentették be, s akkor az év végét célozták meg a premier számára, ám ahogy teltek-múltak a hónapok, és az információk csak nem jöttek, világossá vált mindenki számára, hogy az eredetileg kitűzött dátumot, majd az azt követőeket sem fogja elérni a játék, sőt a nagy hallgatás miatt még az is megfogalmazódott egyesekben, hogy ebből már nem lesz semmi. A Rockstar azonban ma bejelentette, hogy a sorozat igen is folytatódni fog, mégpedig 2012 márciusában!

A harmadik rész kedvenc ballonkabátos New York-i nyomozónk kalandját folytatja, aki a Nagy Almában történt tragikus események után Dél-Amerikába, egészen pontosan Sao Paulóba utazott, hogy új életet kezdjen. Testőrként egy gazdag üzletemberre és családjára kell vigyáznia, ám amikor a helyi bandák célba veszik munkáltatóit, Maxnek újra szembe kell néznie démonaival, s végre lehetőséget kap, hogy tisztára mossa lelkiismeretét.

Max Payne 3 JátékképekMax Payne 3 JátékképekMax Payne 3 Játékképek

A PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra megjelenő játék nemcsak a sorozat védjegyének számító sötét tónusú, rengeteg akciót tartalmazó történettel, hanem egy komoly fejlődési rendszerrel, kasztokkal és klántámogatással ellátott multiplayer móddal is vár minket, melyben igazán hasznát vehetjük majd a dinamikus fedezékrendszernek és az összetett Bullet Time-nak.

Mellékesen pedig még azt is érdemes megjegyezni, hogy a Max Payne 3-ban a legújabb RAGE grafikusmotort csodálhatjuk meg, amihez a felfrissített Natural Motion technológia biztosítja a hiteles fizikát.