Azon talán senki sem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy az Activision idén is egy új Call of Dutyval fog jelentkezni. A bejelentés menetrendszerűen a kiadó gazdasági konferenciáján történt meg, ahol az ilyenkor szokásos üzleti rizsát kaptuk, miszerint az új Call of Duty még feljebb tolja a mércét, amit az eddigi részek már amúgy is magasra tettek.

Az igazi kérdés persze nem az volt, hogy lesz-e új CoD, hanem az, hogy milyen platformokat céloz meg a kiadó most, hogy már a küszöbön van a következő konzolgeneráció. Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, illetve Wii U-ra fog megjelenni az új rész, de abban az esetben, ha a Sony és a Microsoft még idén piacra dobja az új gépeit, akkor könnyen megeshet, hogy a széria legújabb része már egy next-gen kiadás lesz.

Várhatóan ismét az Infinity Ward készíti majd a játékot, folytatva a Modern Warfare vonalat, ám személyesen azt sem tartom kizártnak, hogy az újonc, eddig csak kisegítői szerepkört betöltő Sledgehammer Games végre elkészítheti az első teljes játékát.