• Lezárult a PhantomL0rd és a Twitch között zajló 3 éves pereskedés
  • A streamer végül 20 ezer dollár kártérítést kapott

Az egykoron rendkívül népszerű LoL és CS:GO streamer, James 'PhantomL0rd' Varga az évek során igazi botrányhőssé nőtte ki magát, amit csak tetézett egy 2016-os eset, amikor is a Twitch örökre kitiltotta őt, miután a CS:GO Shuffle névre hallgató fogadási oldalt reklámozta – sőt, mint kiderült, tulajdonosi kapcsolatban is volt az illegálisnak bizonyuló site-tal.

3-ev-utan-megnyerte-a-twitch-ellen-zajlo-pert-az-orokre-eltiltott-streamer.jpgKép: Twitter

A történet itt még koránt sem ért véget, 2018 elején PhantomL0rd ugyanis bíróságra vitte az ügyet, mondván semmilyen figyelmeztetést, illetve magyarázatot nem kapott, ezzel pedig a Twitch szerinte nem szabályosan járt el. Három év pereskedés után pedig a bíróság végül neki adott igazat, így a Twitch 20 ezer dolláros kártérítést lesz kénytelen fizetni neki – igaz, ez csupán töredéke annak a 35 millió dollárnak, amit a streamer eredetileg követelt.

"Ez egy győzelem MINDEN streamernek! A Twitch nem hazudhat és nem kezelheti úgy a streamereit, ahogy tették azt az eddigiek során" – posztolta nemrég PhantomL0rd a Twitteren.

A PC Gamer megkeresésére a Twitch is reagált az ítéletre, a cég egyik szóvivője pedig elmondta: elismerik, hogy hibáztak az eljárás során, a streamer azonban többször is megsértette a felhasználási feltételeket, így továbbra is kitartanak az örökös eltiltás mellett.