• A Twitch még biztonságosabbá és elfogadóbbá szeretné tenni a platformot
  • Emiatt a Twitch-en kívül tett cselekedeteikért is kitilthatnak felhasználókat

Az elmúlt hónapokban több ízben is szigorított szabályzatán a világ legnépszerűbb streaming oldala, a Twitch, most pedig újabb lépéseket tettek annak érdekében, hogy a platform a lehető legbiztonságosabb és legelfogadóbb legyen, bejelentették ugyanis, kibővítették a szolgáltatáson kívüli viselkedésről szóló szabályzatot.

mar-a-twitch-en-kivuli-viselkedesert-is-bannolhat-a-streaming-platform.jpg

A módosított szabályzat lényege, hogy immáron azért is kitilthatnak felhasználókat, ha azok a Twitch-en kívül mutatnak veszélyesnek titulált magatartást. Ebbe beletartozik többek között a Twitch, illetve annak dolgozóinak fenyegetése, a gyermekpornogárfia terjesztése, a gyűlöletcsoportban való részvétel vagy éppen a szexuális zaklatás is, nem is beszélve olyan súlyos bűncselekményekről, mint a terrorizmus vagy a mások életét veszélyeztető erőszak.

A Twitch szerint ez a fajta viselkedés akkor is eljárást vonna maga után, ha az elkövető vagy a célpont nem lenne a Twitch felhasználója, ezért döntöttek a szigorítás mellett. Maga az eltiltás azonban természetesen csak megfelelő bizonyíték felmutatása esetén történik meg, melyeket külső szakértők bevonásával fognak vizsgálni.