• Véget ért Ludwig egy hónapon át tartó streammaratonja
  • Több mint 280 ezer feliratkozóval új rekordot döntött a Twitch-en

A március 14-én elstartolt Subathon egyszerű kísérletnek indult az amerikai streamer, Ludwig részéről, aki belevágott egy visszaszámlálós közvetítésbe a Twitch-en, méghozzá azzal a szabállyal, hogy minden egyes feliratkozás 10 másodperccel visszapörgeti az órát. Hamar kiderült azonban, hogy ha a nézőkön múlik, akkor egyhamar nem lesz vége a streamnek, így aztán Ludwig úgy döntött, legkésőbb egy hónap után lelövi a közvetítést, ez a pont pedig tegnap éjfélkor végül el is jött – 31 nap után véget ért a Subathon.

ninja-es-a-twitch-rekordjat-is-atadta-a-multnak-az-egy-honapon-keresztul-folyamatosan-streamelo-ludwig.jpg
Kép: YouTube

Egy hónapon keresztül bárki követhette tehát Ludwig mindennapjait, a maratoni közvetítés pedig nemcsak a hossza miatt komoly teljesítmény, hanem azért is, mert 282 ezer feliratkozójával a streamer új subscriber rekordot állított fel a Twitch-en, átadva a múltnak Ninja korábbi 269 ezres rekordját.

A sok feliratkozó természetesen rengeteg bevételt is jelent Ludwig (meg persze a Twitch) számára, a streamer ugyanakkor jótékonykodott is bőszen: a No Kid Hungry alapítvány minden egyes feliratkozó után egy dollárt kapott, az utolsó nap bevételét pedig teljes egészében eladományozta.