• Kijöttek az első kritikák a Star Wars: Skywalker koráról
  • Jelenleg a Metacritic és a Rotten Tomatoes oldalán is 53%-kal áll a film

Nagy nap ez a mai a hazai Star Wars-rajongók számára, hiszen Magyarországon ma estétől játsszák a mozik az új trilógiát lezáró epizódot, a Star Wars: Skywalker korát, a premier előtt pedig lejárt a médiára vonatkozó embargó is, így némi képet már most kaphatunk arról, mit gondolnak a kritikusok filmről.

53-a-kritikusok-egyelore-nincsenek-elragadtatva-az-uj-star-warstol.jpg

Benne volt a pakliban, hogy a Skywalker kora megosztó lesz, és egyelőre az értékeléseken is abszolút ez látszódik. A filmes kritikákat (is) összesítő Metacritic oldalán például jelen sorok írásakor 53-as átlaggal áll a film, 11 pozitív, 20 közepes és 2 negatív értékeléssel, ami azért megnyugtatónak aligha nevezhető.

Ha átnyargalunk a kifejezetten filmekre szakosodott Rotten Tomatoes oldalára, ott sem biztatóbb a kép. Itt szintén egy 53-as szám jön velünk szembe per pillanat, igaz, itt kicsit más a szisztéma: ez nem az értékelések átlagát jelenti, hanem azt, hogy hány kritikus volt elégedett a filmmel. Maga a pontátlag magasabb, de nem sokkal, jelenleg 6.08 a tízből.

Az átlagok persze a következő napokban még biztosan változni fognak, hiszen rengeteg kritika érkezik még - többek között a miénk is, melyet holnap reggel olvashattok majd itt a PC Guru Online hasábjain.