A zombikat képtelenség megunni, ezért zombifilmből sosem elég. Gyártják is őket becsülettel, de elég híg a felhozatal. Az alábbi hat film nem lett híres, de érdemes megnézni őket.

Holtak (The Dead 2010)

Egy Afrikában játszódó történet, így a téma megközelítése már csak emiatt is friss és érdekes. Ez a brit film nem vacakol sokat az előkészítéssel: hősünk - egy amerikai zsoldos - repülője a tengerbe zuhan, ő pedig egyedüli túlélőként éri el a partot, ahol már hemzsegnek a zombik. Egy helyi katonával - aki a fiát keresi - összefog és együtt próbálnak meg eljutni a biztonságot jelentő támaszpontra. A cselekmény pörgős, realisztikus és egyetlen percig nem érzed magad biztonságban.

Az éjszaka elnyeli a világot (The night eats the world 2018)

Egy ütős francia horror, aminek helyszíne Párizs. Egy fiatal férfi érkezik egy házibuliba, ahol vissza akarja hódítani barátnőjét, de az már nem akar tőle semmit, csak visszaadni holmiját, ami még nála van. A srác lakás egyik szobájában egyedül marad, orrvérzést kap és elájul. Amikor felébred, üres helyiségek, vérfoltok fogadják, illetve élőhalott barátnője, aki rátámad. A film érdekessége, hogy a zombik nem adnak ki hangot, így még félelmetesebbek.

A Teher (Cargo 2017)

Egy 2013-as rövidfilmből készült ez az ausztrál nagyjátékfilm, amelyben a megharapott főszereplőnek két napja van arra, hogy biztonságba helyezze gyermekét,amíg ő át nem változik. A legfontosabb mozzanat a jelenet, amelyben egy zombi - azaz fertőzött - férfi visz a hátán egy kisbabát. Martin Freeman remek alakítása, az érdekes aboriginal karakterek és az ausztrál vadon teszik különlegessé ezt a zombifilmet.

Lételem (The Battery 2012)

Egy horror-dráma, amelyben két egykori baseball játékos jóbarát igyekszik túlélni a zombi apokalipszist. Egyikük elfogadja helyzetüket és jól adaptálódik az új életvitelhez, a másik férfi azonban vissza akarja kapni régi életét és ahelyett, hogy a túlélésre koncentrálna, zenehallgatásba menekül. A film mindössze 6000 dollárból készült el, 15 nap alatt, bizonyítva, hogy nem a nagy büdzsén múlik egy jó zombifilm elkészítése.

Egyedül a vadonban (Here alone 2016)

Egy fiatal nő a kocsjában él a vadon mélyén, ahova az embereket zombivá változtató vírus kergette. Visszaemlékezéseiből megtudjuk, milyen tragédia történt férjével és kisbabájával. Egyik nap - miközben szokásos (és életveszélyes) napi ételszerző rutinját végzi - egy sebesült férfi és egy kislány toppan életébe, beláthatatlan következményekkel. Ebben a melankólikus filmben a zombik különösen veszélyesek és gyorsan szaladnak.

The ReZort (2015)

Egy brit film, egészen eredeti alaptörténettel: az emberiség nagy árat fizetett, de 10 évvel a járvány kitörése után végül megnyerte a zombik elleni háborút. A megmaradt élőhalottakat egy szigeten tartják, ahova el lehet látogatni és mint egy safarin, kedvtelésből vadászni őket. Ugyan mi baj történhet egy ilyen kiruccanáskor? Hőseink látogatásakor az egyik kapu elromlik és fordul a kocka: a zombik hada kezd vadászni a vendégekre.