Most hogy szépen lassan kezdenek tisztázódni a kérdések a következő generációs konzolokkal kapcsolatban, éppen ideje volt, hogy a DRM és a visszafele kompatibilitás után valami mással ijesztgessék egymást az emberek. A legnépszerűbb téma az lett, hogy az új konzolokra érkező játékok biztosan drágábbak lesznek mint most, a növekvő fejlesztési költséget felhozva indokként és természetesen azt, hogy megrögzötten kapzsi mindegyik cég.

Noha abban tényleg van valami, hogy évről évre és generációról generációra egyre költségesebb játékokat készíteni, a kiadók nem ettek meszet, hogy a sokak által így is sokallott vételárat megemeljék, így hát annak rendje és módja szerint mind a Microsoft, mind pedig a Sony bejelentette: a konzoljaikra megjelenő játékok javasolt végfelhasználói ára marad a megszokott 60 dollár.

Az ár meghatározása természetesen csak azokra a programokra vonatkozik, melyeket a Sony és a Microsoft küld a boltokba, ám badarság lenne azt gondolni, hogy az EA vagy éppen az Activision gondol egyet és mondjuk 70 dollárért kínálja a portékáit. Az eddig megjelent előrendelési lehetőségek mind azt támasztják alá, hogy a külsős cégek is 60 dollárnál határozták meg a plafont az alapjátékok esetében -- persze, ha már extrákra vágyunk, vagy egzotikus periféria kell egyik-másik programhoz, azok már drágábbak lesznek, pont mint eddig.

ps4.jpg