A játékmenettel kapcsolatos fejlesztéseket felügyelő Alan Kertz twitteren keresztül közölte, hogy a Battlefield 3 PC-s verziója nem tartalmaz hagyományos értelemben vett menüt, hanem szinte mindent a böngészőnkön, pontosabban a játékkal együtt startoló, a teljesítményünket is követő Battlelogon keresztül kell elvégeznünk.

A módszer a következőképpen működik: elindítjuk a böngészőt, majd bejelentkezünk a Battlelog szolgáltatásba. Elnavigálunk a szerverböngészőhöz és kiválasztjuk, hogy milyen játékmódban és hol szeretnénk játszani, s végül csatlakoznunk. Abban az esetben azonban, ha másik szerverre szeretnénk váltani, nem használhatjuk a jól bevált Alt+Tab kombinációt, hanem ki kell lépnünk a játékból, és a böngészőn keresztül egy új helyet kell találunk.

A DICE nem indokolta meg, hogy miért távolították el az egyeseknek pont megfelelő beépített szerverböngészőt, nagy érvágásról azonban nincs szó, hiszen sok játékos az X-Fire segítségével kutatja fel a neki tetsző szervert, s ahhoz, hogy másikra váltson, ugyanúgy ki kell lépni a játékból.

Kertz egyébként hozzátette, hogy a játék nagyon gyorsan elindul (persze erős gép is kell a gyors induláshoz), így végül is nem tűnik nagy kellemetlenségnek ez a módszer.

Még valami: Karl Magnus Troedsson elárulta, hogy Battlefield 2: Special Forcesben megismert kétszemélyes Camarók, illetve a Battlefield 2-ben és a 2142-ben látott Communication Rose is benne lesz a játékban, eleget téve a rajongók követeléseinek.