Aki figyelemmel kísérte az Oblivion sorsát, minden bizonnyal ismeri a DLC-ket, azokat a pluginokat, melyek különféle bónusztartalmakat csempésztek a játékba. Sajnos a Bethesda ezeket nem ingyen gyártotta (és még nagyobb a bánatunk, hogy a GOTY kiadásból is kispórolta), bár az 1-2 dolláros ár igazán megfizethető kategóriának nevezhető. Azonban sokan azt is észrevehették, hogy a számozás elég furcsa volt – kimaradt a sorból például a 6-os. Nos, aki valóban nagy rajongó, az tudja ennek okát: a srácok egy igen nagy fába vágták fejszéjüket annak idején - a fontosabb „foglalkozások” számára egy-egy minden igényt kielégítő épület elkészítését. A mágusoknak a Wizard’s Tower, a tolvajoknak a Thieves Den, a sötét oldal csábításának engedő játékosoknak a Vile Lair annak rendje és módja szerint elkészült, ám a harcosoknak tervezett hatalmas erőddel meggyűlt a készítők baja. A cucc már-már gőzállapotba került, lassan lemondtunk róla, és úgy tűnt, a GOTY kiadással bezáródott az utolsó Oblivion-kapu is, és már semmi nem lesz a Fighter’s Strongholdból.

A Bethesda várat ajándékoz neked!

Nos, örömmel jelenthetem – ahogy azt a Bethesda blogjában a fejlesztők maguk is megtették -: végül mégiscsak elkészült a nagy mű! Végre megkapjuk a birtoklevelet, mellyel tulajdonunkba kerül minden harcos vágyának tárgya, a Battlehorn Castle – ám csak akkor, ha legyőzzük az erődöt elfoglalni készülő gazfickókat. A hatalmas, impozáns építmény Chorroltól nyugatra, a Colovian Highlands festői táján magasodik az ég felé, büszke pompájában, hogy nemes urának kényelmes otthont nyújtson. És hogy mi vár rád az erős falak mögött? Lássuk pontokba szedve!

  • Egy igazi középkori lovagvár, annak minden kellékével: hatalmas étkező, kényelmes hálótermek, kaszárnya, melyeket természetesen magad bútorozhatsz be, egyre pompásabb berendezésekkel. 
  • A Bethesda várat ajándékoz neked!Egy borospince, ahová saját pincemestert vehetsz fel. A jóember saját titkos receptje alapján olyan nemes nedűt készít, mely harci képességeidet fokozza.
  • Egy edzőterem, ahol a vívómester, miután felbérelted, mindig rendelkezésedre áll majd, ha fegyveres tudásodat kicsit csiszolni akarod.
  • Szolgálatodba fogadhatsz egy preparátort is, aki az elejtett vadakból az erőd nagytermének falára csodálatos, élethű trófeákat készít.
  • Mit sem ér egy ilyen épület rejtett folyosók, sötét titkokat rejtő elfeledett fülkék és földalatti katakombák nélkül. Ha ügyes vagy, rábukkanhatsz ezekre, értékeidet pedig titkos kincseskamrádban őrizheted, míg Cyrodiil tájait járod.
  • Megvásárolhatod az ősi Dwemer Forge nevű szerkezetet, melynek segítségével Armorer képességedet fejlesztheted tökélyre, hogy a harcokban megsérült felszerelésedet gyorsan és szakszerűen magad javíthasd meg.
  • Egy Julianosnak ajánlott kápolna, aki, mint azt jól tudjuk, a bölcsesség és logika, irodalom és törvény, történelem és ellentmondás istene, s kihez imádkozva az intelligencia és a magicka erősödik, ahogy azt a Skingradot (hol temploma magasodik) megjárt és a számos úti szentélyt meglátogatott kalandozók is tanúsíthatják.
  • A kastély előző ura, Lord Kelvyn a Knights of the True Horn lovagrend tagja volt, melynek tagjai ezután is rendszeresen meglátogatnak, s nálad vendégeskednek.

Jó lovag, tedd szívedre vaskesztyűs kezedet: nem vágysz-e máris mindezekre? Nos, most jön a dolog legszebb része: hétfőn, azaz október 15-én a Bethesda honlapjáról - és persze szerverünkről is – letölthetővé válik az a fájl, mellyel birtokba veheted ezt az ősi várat, és hogy fokozzuk a gyönyört: a kiadó nagylelkű ajánlata szerint egy héten át, tehát október 22-ig ingyen és bérmentve tehetjük ezt meg! Igen, nem tévedés, jól hallottátok: teljesen legálisan, mindenféle pénzek kifizetése nélkül szert tehetünk Cyrodiil egyik legpompásabb erődítményére. Jelöld be tehát a hétfői napot a kalendáriumban, hogy el ne feledd: a Battlehorn Castle csak reád vár!