• Megalakult a Dreamhaven
  • Ez egy, a Blizzard társalapítója által nyitott kiadó és stúdió
  • Fejlesztői pedig főleg a Blizzard veteránjaiból állnak

Mike Morhaime még tavaly távozott végleg a Blizzardtól, melynek egyik társalapítója is volt, és akkor még nem lehetett tudni, hová. Most viszont ez kiderült, Morhaime ugyanis bejelentette a Dreamhaven megalakulását, mely egy játékok fejlesztésével és kiadásával egyaránt foglalkozó cég lesz, ami egyből két stúdióval vág neki az iparnak, ezek pedig a Moonshot Games és a Secret Door.

dreamhaven-bejelentes-01.jpg

Morhaime neve már önmagában is elég jól cseng az iparon belül, ezt a pozitív benyomást pedig csak tovább erősíti, hogy iparági veteránokkal együtt vágott bele az új stúdiók megalapításába. A Moonshot Gamesnél például olyan nevek dolgoznak, mint Jason Chayes, aki a Blizzard vezető producereként a Heartstone csapatát irányította sokáig, vagy Dustin Browder, aki a StarCraft 2 és a Command and Conquer rendezője volt többek között. De a Secret Door állományának sem kell szégyenkeznie, hiszen itt található például Chris Sigaty, aki a Starcraft 2 és az eredeti Warcraft 3 vezető producere volt, vagy Eric Dodds, aki a WoW-tól kezdve egészen a Starcraftig a Blizzard rengeteg fontos címén dolgozott.

Hogy az új csapat pontosan min kezdett el dolgozni, azt egyelőre nem tudni, viszont ezt a névsort elnézve azért bizakodunk benne, hogy bármivel is lepnek majd meg, az jó lesz.